Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wiktosia

Potliwość dłoni i stóp

Polecane posty

Mam straszny problem z potliwością stóp i dłoni. Jest to dla mnie krępujące gdy trzymam mojego chłopaka za rękę i po paru minutach ślizgają nam się ręce...To samo jest ze stopami,regularnie mi się pocą i przez to mam problemy z grzybicą.Sądzę,że ta potliwość jest w mojej rodzinie genetyczna,ponieważ mój tata też się strasznie poci tylko on na całym ciele a ja na dłoniach i stopach.Co mogę na to cholerstwo poradzić?

Koleżanka ma problem z poceniem się w sytuacjach wywołujących stres, przyczyną jest układ nerwowy, hormonalnym i zwiększoną ilością czynnych gruczołów potowych. Bardzo często jest również powiązany ze stresem i złym samopoczuciem. Ostatnio poszła na rozmowę o pracę to tak się spociła mocno, że koszulkę można było wykręcać, po rozmowie wszystko wróciło do normy. Druga znajoma pije ziółka Korzeń Arcydzięgla (3 łyżki) Korzeń łopianu (2 łyżki) Kłącze Tataraku (łyżkę) Kłącze Pięciornika (łyżkę) Lukrecja (2 łyżki) i to jej pomaga w pokonaniu potliwości na tle nerwowym.

Gość gość Ela
Zapraszam do mnie na zabieg jonoforezy na nadpotliwość stóp. Zabiegi będą wykonywane w ramach mojej pracy magisterskiej, czyli zupełnie za darmo. Zainteresowanych proszę o wiadomość na tym forum. Badania będą wykonywane w Poznaniu.