Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja (matka 44 lata) jest w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Kto by się spodziewał, w wieku 25 lat, że dojdzie mu jakieś rodzeństwo.... niestety, ta niewesoła niespodzianka spotkała mnie. Moja matka 44, 5 roku pochwaliła się całemu światu że zostanie "mamą". Mamą czy babcią, oto jest pytania. straszne uczucie i myslenie o losach tego dziecka. Przypominijcie swoim matkom czym jest antykoncepcja

Chyba bym się załamała na miejscu Twojej matki.Dorosła córka ,a tu dzieciak w drodze i grzebanie się w pieluchach od nowa.No ale cóż...czasu nie cofniesz,byle się zdrowe urodziło.

Gość gość
Dlaczego niewesoła ? Opanuj się... 44 lata to jeszcze nie starość- też tak powiesz, gdy będziesz tyle mieć. Zamiast potepiać wspieraj ja teraz. Wiem co mówię, bo urodziłam w wieku 42 lat. Mnie pozytywnie zaskoczyła reakcja na ciążę moich nastoletnich synów. Teraz mała jest oczkiem w głowie całej rodzinki.

Gość gość
haha u mnie w rodzinie to normalka. Babcia urodziła w wieku ponad 40 lat, dwie ciotki i moja mama jak miała równo 40. Bez przesady, żadna to katastrofa. Najpierw trochę dziwnie się z tym czułam, ale pokochałam siostrę :)

Gość gość
to jest obrzydliwe poprostu, tym bardziej że ojciec ma 54 lata...... dziecko będzie miało lat 15 i pójdzie chować rodzine to jest straszne...

Gość gość
racja

Gość gość
stara pewnie dawała się spuszczać w dziury to ma

Gość gość
Znaczy ty będziesz miała 40 a brat/siostra 15 ? dobrze liczymy ? Wtedy ojciec 69 a matka 59-60... Z tobą to już różnica pokolenia -jak będzie na maturze ty będziesz miała 44 -jakby matka .. a ojciec 73 Czyli w wieku gimnazjalnym (oby do tego czasu znieśli tą patologię !!!) matka niestety wejdzie w starość a ojciec już pomału zacznie stawać sie starcem. Możliwe że obowiązki wychowawcze spadną na ciebie .Taka prawda. Nie wiem dokładnie ale chyba jest tak że o ile rodzice nie będą mogli np z powodu starości czy choroby łożyć na pociechę to będzie ona mogła-jako nieletnia- domagać się od ciebie alimentów na utrzymanie -nie wiem tego na 100% .

Gość gość
niestety tak będzie. ja mieszkam za granicą i nie chce mieć z tym wszystkim nic wspólnego, to jest skrajna nieodpowiedzialnośc biorąc pod uwagę to ile matka ma lat i w jakim stanie zdrowa się znajduje ojciec.... środki do życia oczywiście mają, ale ja nie potrafie sobie wyobrazić porodu 45latki! a co z wychowaniem?! dramat, dla mnie to jest poprostu chore, nie umiem się z tego cieszyć;(

Gość gość
Paradoksalnie akurat poród tu jest najmniejszym problemem... W tym wieku matki chyba 85% rozwiązuje się cc .

Gość gość
ale jak po cc będzie się regenerował orgnizm 45 letniej matki?! kto to dziecko wykarmi? mleko z proszku? to jest tak chore, że aż brak mi słów

Gość gość
Tu masz sporo racji -Polki naoglądały sie gwiazd z USA co rodzą w podeszłym wieku i..tylko że PL to nie Holywood . Karmienie pewnie sztuczne będzie . To jeszcze nie aż taka starość wiec matka przy dzieciaku da radę -nie pierwsze przecież .Przynajmniej w pierwszych latach. Potem niestety dojdą względy społeczne -dzidiza w przedszkolu zauważy że ma 50 letnia matkę 60 letniego ojca a obok dzieci z 24-25 letnimi mamami...

Gość gość
Gratuluję:)ciesz się

Gość gość
23:19 dokladnie. Juz nie mowiąc o tym ze taka stara matka sie nie dogada z nastolatkiem...