Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasia99Kasia

Trądzik..Nic nie pomaga co robić?

Polecane posty

Mam 16 lat od dwóch lat męczę się z trądzikiem głownie znajduje się on na czole.Próbowałam różnych rozwiązań żeby wyleczyć cerę domowe maseczki,toniki,peelingi,kremy np Acne Derm ,byłam nawet u kosmetyczki na oczyszczaniu twarzy ale niestety rezultat był widoczny przez dwa tygodnie póżniej problem zaczął się od nowa. Nienawidzę przyglądać się w lustrze zanim wyjde do szkoły staram się dokładnie zakryć krosty najczęściej używam pudru czasem korektor.Znajomi mówią że trądzik sam z czasem zniknie ale ja w to nie wierze .Po prostu mam już dosyć gdy widzę dziewczyny z naturalną cerą bez żadnych podkładów bym najchętniej zapadła się pod ziemię.On niszczy mnie od środka .Proszę poradzcie co zrobić by koszmarny trądzik znikł .

Gość gość
Ja rok temu chodziłam do dermatologa i ona mi dawała różne kremy itp ale później stwierdziła ze to mi nic nie pomaga i przepisala mi antybiotyk ale nie pamiętam jaki . Wiem że brałam go ok 13 tyg pomogło Ale bardzo mi wyniszczyło organizm . Oczywiście trądzik nie zniknął do końca bo się pojawią przed okresem i jeszcze jak robię sobie maseczki . Teraz samruje maścią Mumijo i to pomaga :)

Też mam w planie iść do dermatologa ale nie jestem przekonana że mi pomoże .Czasem myślę że mi nic nie pomoże.To jest jakiś koszmar

Gość gość
u mnie sprawdzil sie skinoren(odpowiednik acne dermu) ale dopiero zwpolaczeniu z benzacne

Gość gość
Dobry dermatolog zawsze coś pomoże może ten trądzik całkiem nie zniknie ale będzie sporą różnicą tak jak u mnie .

Gość gość
Cześć. Jeżeli chodzi o trądzik, zdecydowanie warto wspomóc się od wewnątrz - skutecznie pomaga regularne stosowanie tabletek http://nplink.net/3qoqKlul . Mnie pomogło i teraz już na szczęście nie mam problemów z trądzikiem ;) Cera gładka i przyjemna w dotyku. Polecam.

Gość gość
Jak już tabletki to najlepsze takie jak IQFACE.Warto w nie zainwestować bo efekty jakie przynosi branie tych tabletek jest to prostu rewelacyjne.

Gość Zortex
Kasia99Kasia Twój trądzik związany z jest burzą hormonalną, którą przechodzi Twój organizm. Rozumiem, że chciałabyś rozwiązać ten problem raz na zawsze i najlepiej już. Sprawa nie jest jednak taka prosta, ponieważ dopóki hormony się nie uspokoją Twoja cera będzie bardzo wrażliwa na powstawanie "niespodzianek". Jednak nie jest tak źle :) Bardzo dużo zależy od Twojej pielęgnacji i współpracy z dobrym dermatologiem. Wyeliminuj wszystkie żele, które zawierają silne detergenty takie jak SLS (Sodium Laureth Sulfate i Sodium Lauryl Sulfate) i kup delikatny żel do mycia twarzy (sprawdź skład, czyli INCI), do tego tonik normalizujący (bez alkoholu). Na umytą i stonizowaną skórę twarzy każdego ranka nałóż krem normalizujący i dopiero na to makijaż. Najlepiej gdybyś wypróbowała kosmetyki mineralne, ponieważ one z pewnością wyrządzą Twojej skórze mniej szkody niż tradycyjne fluidy z parafiną i silikonami. Nie martw się, za pomocą pudru mineralnego uzyskasz mocne krycie, jeżeli nałożysz kilka warstw. W ciągu dnia możesz używać bibułek matujących, przykładając je delikatnie do czoła i usuwając nadmiar sebum. Po zajęciach z wychowania fizycznego powinnaś umyć twarz i nałożyć krem i makijaż na nowo (wiem, to bardzo angażujące, ale krem+puder+łój+pot= zatkane pory i nasilony trądzik). Wieczorem dokładnie usuń makijaż płynem do demakijażu, umyj twarz i bardzo delikatnie osusz ręcznikiem jednorazowym. Przetrzyj delikatnie twarz tonikiem i nałóż krem. Jeżeli na Twoim czole wypryski mają postać zaognioną (ropne, czerwone) to używaj dwa razy w tygodniu peelingu enzymatycznego (koniecznie zgodnie z instrukcją) jeżeli trądzik ma charakter zaskórnikowy to kup peeling ziarnisty np. z krzemionką i wykonuj dokładny peeling dwa razy w tygodniu. Regularne wizyty u kosmetyczki i złuszczanie skóry od jesieni również pomoże zminimalizować problem. Stosuj krem z filtrem co najmniej 30 na twarz od teraz do późnej jesieni. Krem z filtrem musi być lekki i nie komodogenny, żeby nie zapychał porów. Poszukaj dobrego dermatologa. Kasiu pielęgnacja Twojej cery wymaga konsekwencji i cierpliwości, ale ta praca na pewno się opłaci. Powodzenia

Gość gość
Zdecydowanie powinnas zgłosić się do specjalisty. Ja ze swojej strony mogę polecic ci http://www.victoriaclinic.pl/, maja tam swietnych specjalistow. Na pewno otrzymasz fachowa pomoc

Gość Malutka_ona
Na pewno coś pomoże, z trądzikiem warto walczyć. Od siebie polecić mogę krem Qcera. Stosowała go moja siostra, a uwierz miała spory problem z trądzikiem. Teraz twarz gładka :P stosowała go na noc. Nawet przebarwienia się rozjaśniały. Spróbuj!

Gość gość
Tonik z olejku herbacianego - przemywaj twarz wieczorem i nie nakładaj kremu. Kupujesz olejek herbaciany i rozcieńczasz go wodą.

ja uważam, że bardzo bardzo ważne jest prawidłowe oczyszczanie skóry, dbanie o to by mieć higienicznie zamykane kosmetyki y nie roprowadzać po twarzy bakterii. Myję twarz płynem micelarny, tonikiem i żelem do mycia twarzy, rano i wieczorem. Na noc kładę krem Qcera. Stara się zmyć makijaż jak tylko wracam do domu

Gość gość
Q goooowno spamerska ciiipo!!! :o Q goooowno spamerska ciiipo!!! :o Q goooowno spamerska ciiipo!!! :o Q goooowno spamerska ciiipo!!! :o Q goooowno spamerska ciiipo!!! :o Q goooowno spamerska ciiipo!!! :o Q goooowno spamerska ciiipo!!! :o Q goooowno spamerska ciiipo!!! :o Q goooowno spamerska ciiipo!!! :o Q goooowno spamerska ciiipo!!! :o Q goooowno spamerska ciiipo!!! :o Q goooowno spamerska ciiipo!!! :o Q goooowno spamerska ciiipo!!! :o Q goooowno spamerska ciiipo!!! :o

Gość gość
Polecam olej konopny poleciła mi go kosmetyczka. Można go kupić na www.indiacosmetics.pl

zastosuj mąkę owsianą z odrobiną sproszkowanego drzewa sandałowego oraz sproszkowanych płatków róży. Zmieszaj z wodą źródlaną albo naparem z kamfory, aby uzyskać konsystencję pasty.

z kosmetyków: krem boro plus, krem kailash, krem patanjali upiekszający. z domowych sposobów peeling Do cery trądzikowej stosuj mąkę owsianą lub sproszkowaną glinkę, z dodatkiem kolendry, kminu, kopru, imbiru, i szczyptą sproszkowanej kurkumy i lawendy zmieszane z wodą źródlaną. maska: Do cery trądzikowej zastosuj jabłko, kapustę, winogrona lub pomidory.

Gość gość
Kochana nie martw się bo nie ma czym. Wiem że w tym wieku trądzik urasta do problemu wagi światowej, jednak nie masz się czym martwić. Trądzik na czole zniknie nim się obejrzysz, bo pewnie wynika z burzy hormonalnej. Mimo wszystko, skoro chcesz się go pozbyć powinnaś uzbroić się w cierpliwość i wybrać się do dobrego dermatologa. 2 lata, jak piszesz to dla mnie nic, ja męczę się już 10 lat i gdybym miała pryszcze tylko na czole zrobiłabym sobie grzywkę i skakała do nieba. Moja rada jest taka abyś nie inwestowała w kosmetyki drogeryjne, typowo do trądziku, które można dostać wszędzie - sama chemia w większości wysuszająca skórę. Leczenie (choć nie można tego nazwać leczeniem) na własną rękę tymi specyfikami nie przyniesie skutku. Jeżeli już chcesz to zainwestuj w jakieś naturalne kosmetyki, olejki i wizytę u porządnego dermatologa. Nie załamuj się i myśl pozytywnie, bo syf niestety wyczuwa każde Twoje załamanie, zły nastrój, a potem to już tylko pryszcz za pryszczem. Powodzenia!

Gość gość
Mi w walce z trądzikiem oprócz leków od dermatologa pomogl gabinet www.spaszczecin.com , gdzie chodzilam na zabiegi kwasami. Pozbylam się wszystkich blizn i mogę znowu cieszyć się zdrowa i łądna skorą :)

Gość Anula1989
Spróbuj żółtą syberyjską glinkę Rapan beauty. Do piątku jest promocja w www.sklep.cobest.pl -20%. Żółta glinka jest rewelacyjna do skóry trądzikowej. Nakładasz na twarz na ok.15 min co 2-3 dni i po kilku zabiegach widać efekty...

Gość Magda kolagen naturalny
Hej Kochana. Nie chcę gdybać ale chyba mam dla Ciebie coś, co Ci pomoże a nawet pokusiłabym się o stwierdzenie, że wyleczy Ci te stany zapalne i po trądziku nie będzie ani śladu :) Otoż... nie żadne kremy, maści, zabiegi, dermatolodzy. Moja przyjaciółka kiedyś miała podobny problem do Ciebie, zaoferowałam jej produkt firmy Colway a dokładniej w czystej postaci kolagen :) Do tego używała też z tej serii płyn micelarny i powiem Ci, że dziś ma piękną twarz a nie chciała wychodzić z domu. Sama używam tych kosmetyków do dziś. Są naturalne, bez żadnych zapychaczy, no i ten kolagen. Prowadzę nawet swój mały sklepik razem z colway, tutaj masz do niego link: https://magdamackowiak.colwayinternational.com/ poczytaj sobie na spokojnie, bardzo ładnie jest to tam opisane. Nie naciągam Cię broń Boże. To naprawdę działa. Trzymaj się ciepło i powodzenia!

Gość binczoki22i
Czy ktoś z was może moje panie słyszał o kremie soolantra?

Gość gość
Tak. Góooownantra jest kolejnym szajsem z firmy na G., którym ty, spamerka PIIIIZDO będziesz teraz zapierrdalać forum. Tak. Góooownantra jest kolejnym szajsem z firmy na G., którym ty, spamerka PIIIIZDO będziesz teraz zapierrdalać forum. Tak. Góooownantra jest kolejnym szajsem z firmy na G., którym ty, spamerka PIIIIZDO będziesz teraz zapierrdalać forum. Tak. Góooownantra jest kolejnym szajsem z firmy na G., którym ty, spamerka PIIIIZDO będziesz teraz zapierrdalać forum. Tak. Góooownantra jest kolejnym szajsem z firmy na G., którym ty, spamerka PIIIIZDO będziesz teraz zapierrdalać forum. Tak. Góooownantra jest kolejnym szajsem z firmy na G., którym ty, spamerka PIIIIZDO będziesz teraz zapierrdalać forum. Tak. Góooownantra jest kolejnym szajsem z firmy na G., którym ty, spamerka PIIIIZDO będziesz teraz zapierrdalać forum. Tak. Góooownantra jest kolejnym szajsem z firmy na G., którym ty, spamerka PIIIIZDO będziesz teraz zapierrdalać forum. Tak. Góooownantra jest kolejnym szajsem z firmy na G., którym ty, spamerka PIIIIZDO będziesz teraz zapierrdalać forum. Tak. Góooownantra jest kolejnym szajsem z firmy na G., którym ty, spamerka PIIIIZDO będziesz teraz zapierrdalać forum.

Gość klimka20
Ja słyszałam i na prawdę uważam że daje radę. Dzięki Soolantrze udało mi się zwalczyć demodex.

Gość gość
góoóownantra spamerska ściero!!! won!!! góoóownantra spamerska ściero!!! won!!! góoóownantra spamerska ściero!!! won!!! góoóownantra spamerska ściero!!! won!!! góoóownantra spamerska ściero!!! won!!! góoóownantra spamerska ściero!!! won!!! góoóownantra spamerska ściero!!! won!!! góoóownantra spamerska ściero!!! won!!! góoóownantra spamerska ściero!!! won!!! góoóownantra spamerska ściero!!! won!!! góoóownantra spamerska ściero!!! won!!! góoóownantra spamerska ściero!!! won!!! góoóownantra spamerska ściero!!! won!!! góoóownantra spamerska ściero!!! won!!!

Gość gość
Czy można prosić o więcej informacji o kremie Soolantra? Widziałam, że ktoś o nim wspomniał. Miał ktoś może styczność? Prosiłabym o opinie. Pozdrawiam

Gość gość
won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!!