Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy opiekunka znęcanie się nad moim dzieckiem?

Polecane posty

Gość gość

Otóż jakiś czas temu poszłam do pracy po rocznym urlopie wychowawczym. Postanowiliśmy z mężem wynająć opiekunkę. Starsza pani, bardzo elegancka, ze świetną opinią wcześniejszych pracodawców zawitała w naszym domu i juz pozostała. Miała bardzo dobry kontakt z Kacperkiem, my też ja polubilismy! Jednak od pewnego czasu coś mnie niepokoi: mały jest niespokojny, budzi się w nocy, często płacze, ostatnio kiedy wróciłam z pracy niania poinformowała mnie, że Kacper potknal się i przewrócił oraz nabil sobie guza ale nie chce mi się w to wierzyć! Moje przypuszczenia stały się bardzo realne kiedy ostatnio sąsiadka widziała jak Kacperkiem płakał w wózku a opiekunka ruszyła się dopiero wtedy gdy zobaczyła nasza sąsiadke! Co ja mam zrobić? Zapytać nianie wprost?

Gość gość
Niech Pani pyta, proszę bardzo. Wtedy ta niania straci zapał do pracy i odejdzie, albo przestanie się starać. Idiotyczny post, ktoś tu jest przewrażliwiony.

Gość tinkyw
Takie przypadki często się zdarzają, porozmawiaj z niania, spróbuj ja jakoś podejść czy się denerwuje podczas rozmowy czy próbuje unikać tematu.

Gość gość
No więc właśnie, może być tak, że jestem przewrazliwiona i pytając o tak straszna rzecz opiekunkę, która wydaje się bardzo sympatyczna potwornie ja skrzywdze jeśli jest niewinna ale jeśli jest coś na rzeczy to powinnam to sprawdzić! A co myślicie o ukrytej kamerce?

Gość gość
kamera to najlepszy pomysł, przecież podczas rozmowy Ci sie nie przyzna :o

Gość gość
Ryczy k***a bo coś mu się przyśni i drze ryja albo chce żryć a jak tak się o smarkacza boísz to niech twój chłop go pilnuje

Gość gość
Tez mi się tak zdaje że montując taka kamerkę w domu po 1 sprawdzę co jest na rzeczy po 2 jeśli rzeczywiście ona znęcanie się nad Kacprem to będę mieć dowód a po 3 jeśli ona jest spoko to nie wyrzadze jej krzywdy tym pytaniem:)

Gość gość
rozumiem twoj niepokoj ale nie jestem za kamerka. nie mozna inwigilowac ludzi bez ich zgody! ja bym sie wkurzyla i jakby sie okazalo ze niania jest niewinna to rzucialbym prace od razu. mysle ze mozna zapytac wprost lub poprosic kogos by wpadł niespodziewanie do waszego domu w srodku dnia i zobaczyl czy maly jest spokojny czy przerazony przy niani

Gość gość
dlaczego nie chce ci sie wierzyc w to ze dziecko sobie guza nabilo? To akurat bardzo prawdopodobne! Takie male dziecko jest *****iwe tu zajrzy tu polata potknie sie i nieszczescie gotowe. Guz to akurat chyba kazde dziecko przechodzilo. Dziecko plakalo a niania zareagowala dopiero jak sasiadke zobaczyla. A moze dziecko wymusza cos placzem na nianie i ona PRAWIDLOWO postanowila olac i przeczekac jego placz? Nie pomyslalas? ale zobaczyla sasiadke i zeby nic nie gadala to juz poszla do niego. Nie widze tu nic co mogloby byc powodem do realnych obaw. Owszem obserwowac nie zaszkodzi ale przesadzasz narazie. Kamerka niepotrzebna

Gość gość
18:25 przepraszam

Gość gość
Przepraszam za ten okropny wpis

Gość gość
a dlaczego nie można sobie we własnym domu ustawić kamerki? To jest inwigilacja? według mnie to jest ok rozwiązanie.