Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

grzybica u 4 latki

Polecane posty

Gość gość

Jestem przerażona, okazało się że moja 4-letnia córka ma grzybicę pochwy :( W piątek po powrocie z przedszkola drapała się, mówiła że ją swędzi pochwa, myślałam że może źle się podtarła przy załatwianiu, po wieczornej kąieli posmarowałam ją alantanem. W sobotę i niedzielę nadal się drapała, dodatkowo mówiła że ją piecze przy oddawaniu moczu. Dziś byłam z nią u lekarza i dostałam do smarowania clotrimazolum i skierowanie na badanie moczu. Czy ktoś to przechodził i może mi powiedzieć, ile trwa leczenie?

Gość gość
nikt nie miał takiego problemu??

Gość gość
ja mialam grzybicę malej. Pieklo jak cholera, kupilam clotrimazolum masc, smarowalam przeszlo ale to nie jest lekarstwo tylko zalecza a jak nie masz antybiotyku to wszystko zaraz wraca;/

Gość gość
hmm lekarka nie dała antybiotyku.. a u Was grzybica wróciła? :(

Gość gość
ona nie ma grzybicy pochwy a najprawdopodobniej grzybice skory. Moje tez tak miala. Ten sam krem maikam przepisany i po okolo 2 tyg juz wszystko przeszlo.

Gość gość
antybiotyk na grzybicę? powaliło was? antybiotyki POWODUJĄ grzybicę a nie ją leczą.... u dziecka clotrimazol wystarczy, bo ma błonę dziewiczą., i jeszcze jogurty i probiotyki.

Gość gość
do gościa z 19:06 - a po jakim czasie dziecko nie odczuwało już bólu i dyskomfortu przy sikaniu? To zaczerwienienie jest u nas na wargach sromowych, ale raczej nie w środku tylko bardziej na zewnątrz, jakichś upławów też nie ma, zresztą ciężko mi określić bo na bieliźnie zostaje maść..

Gość gość
clotrimazolum powinno pomóc. Ja przy pierwszych objawach typu swędzenie czy pieczenie miejsc intymnych smaruję mojej córce po kapieli provag żelem. Żel można stosowac u takich małych dziewczynek, hamuje on rozwój bakterii i grzybów i przywraca prawidłowe pH pochwy. Mojej córce pomaga. Można go kupic w aptece bez recepty.

Gość gość
U nas grzybica pojawiła się w wieku 7 lat i to po basenie, też smarowałam clotrimazolem oraz provag żelem i wystarczyło. Mała była osłabiona po kuracji antybiotykiem i dlatego łatwo złapała infekcję tak przynajmniej mówił pediatra.

Gość gość
Ja z córką byłam u ginekologa dziecięcego bo mała miała taką wydzielinę dziwna i przy tej okazji lekarka powiedziała ze u tak małych dziewczynek to nie grzybica , córka miała wtedy 2-3 lata. Na twoim miejscu wzięła bym też uczulenie pod uwagę- może ma na proszek do prania.

Gość gość
Moja córeczka miała częste nawracające infekcje pęcherza, po którymś z kolei leczeniu lekarz polecił mi smarować okolice intymne Hani provag żelem. Żel z naturalnym kwasem mlekowym uniemożliwia wnikanie patogenów do cewki moczowej i pochwy. Odkąd go stosuje nawrotu problemu nie było.

Gość mamapoli
jak najbardziej u takiego małego dziecka jest możliwa grzybica pochwy.Moja córka miała typowe objawy, czyli swędzenie i biały nalot jak przez długi czas dostawała antybiotyki przy zapaleniu płuc. Dostała wtedy fluconazol w syropie, clotrimazolum do smarowania zewnętrznie.Po wyleczenie przez jakiś czas stosowałam jeszcze emulsję do mycia provag-działa ochronnie-można stosować u dzieci.

Gość gość
to prawda - nawet u dzieci może pojawić się ten problem-mnie lekarka po zakończeniu leczenia kazała zastosować tabletki invagu dopochwowo , aby przywrócić odpowiednią mikroflorę narządów moczowo-płciowych