Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CC na życzenie, a CC w pańtwowym szpitalu

Polecane posty

Gość gość

Czy są jakieś mamy które miały cc i w państwowym szpitalu i w prywatnym? czy są jakieś różnice według Was ? Mam na myśli blizne, pionizacje, opieke poporodową etc. Bardzo prosze o porównanie.

Gość gość
cc na życzenie...;/

Gość gość
Miałam cc na życzenie w 2012 r, teraz (2m temu) w państwowym szpitalu. Po 1 cesarze wstałam po 12h, nie brałam przeciwbólowych - pielęgniarka zaprowadził mnie pod prysznic i pomogła. Po 2 cesarze wstałam po 6h - jw, pielęgniarka zaprowadził pod prysznic pomogła. Wzięłam raz przeciwbólowe w kroplówce. W poliklinice pielęgniarki zajmowały się dzieckiem, każda kobieta miała swoja. Wszystko odbywało się na sali przy matce - pielęgniarki wiedziały pod sala i reagowaly na placz dziecka lub dzwonek. Posiłki jak w restauracji, doradca laktacyjny. W szpitalu po wstanie sama musiałam się zajmować dzieckiem (ale już byłam uprawniona), nikt nie pomogl ni w nocy ni z karmienie (na szczęście ogarnęła). Blizny - po poliklinice cieniutka niteczka. Teraz póki co wyglada strasznie, ale to dopiero 2 m. Aha i państwowi nie zadziałało mi znieczulenie, musieli klucz drugi raz, cennik składali 3 h przed znieczulenie, bolało.

Gość gość
Przepraszam za błędy - słownik. Doczytasz się :)

Gość gość
Ja miałam tylko raz cc w państwowym szpitalu. Także na życzenie. Wspominam bardzo dobrze, 12 godz leżenia, pionizacja, położne takie sobie, fajne były praktykantki o dziwo. Dopiero w prywatnym pokoju mogłam się wyluzować i położnej były "na zawołanie ". Właściwie nie potrzebowałam za bardzo ich pomocy, szybko doszłam do siebie. Wspomnienia mam dobre, obecnie jestem w drugiej ciąży która będzie rozwiazana w taki sam sposób. Gdyby w moim mieście była prywatna klinika, decydowalabym się na cc w prywatnej klinice ze względu na warunki. Polskie szpitale to w dalszym ciągu głęboką komuna.

Gość gość
Nawet przy CC mamy Pawo do obecnosci tatusia dziecka zawsze przy mnue jest podczas badan pochwy i zabiegach nawet w szpitalu bardziej musi sie liczyc z nami personel medyczny jest to dla nich niewygodny Swiadek.

Gość gość
Aha, a blizna niewidoczna prawie. Bardzo ładnie mi zrobili.

Gość gość
To ja od pierwszej wypowiedzi - w poliklinice i państwowi miałam jednoosobowa sale, a pielęgniarki były bardzo mile. Państwowi tylko te noworodkowej jakieś dzikie i nieogarnięte.

Gość gość
Nawet przy CC mamy Pawo do obecnosci tatusia dziecka zawsze przy mnue jest podczas badan pochwy i zabiegach nawet w szpitalu bardziej musi sie liczyc z nami personel medyczny jest to dla nich niewygodny Swiadek. x przepraszam czy przy appendektomii też potrzebujesz obecności mamy/faceta czy pozwalasz chirurgom na samodzielne działanie? Czy na badanie prostaty facet planuje cię zabrać czy tylko narządy rodne są drażliwym tematem.