Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam problem z włosami i paznokciami !!

Polecane posty

Gość gość

Hej , mam problem z wypadaniem włosów i z paznokciami zaczęły być słabe i się łamać !! Zaczęłam się odchudzać . Co polecacie ??:)

Gość gość
Polecamy jeść jak człowiek. Jak masz kretyńską dietę prowadzącą do niedoborów, to masz i jej efekty. A to tylko początek, bo ucierpią też hormony, naczynia krwionośne, serce... zdrowie w ogóle.

Gość gość
To nie jest dieta , w której się glodze ani też z typu kopenhaska czy norweska . Stosuje dietę plaż południowych . A pojęcie problemy biorą się stąd ze jestem po antybiotykach .

Gość gość
W czasie odchudzania problem z wypadaniem włosów rozwiązał się u mnie jak zaczęłam przyjmować kompleks witamin.

Gość gość
suplementy "działają" dopiero po 1,5-2miesiącach,od momentu jak zaczęło jesię przyjmować

Gość gośćAnika
Stosuj suplement diety. Jak ja byłam na diecie, to wspomagałam się Bio silicą max. Włosy i paznokcie nie ucierpiały, a kilogramy fajnie spadły. Następnym razem suplementację zacznij jednak przed dietą, bo jak już Ci się włosy i paznokcie posypią, to będzie je trudniej uratować, niż jak będziesz działać profilaktycznie. Powodzenia!

moja dziewczyna też miała takie problemy, a wcale sie nie odchudzała, dobrze jadła. I próbowała wiele specyfików do mycia/wcierania włosów i nic. faktycznie dopiero suplementy jej pomogły.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi :)

Gość Teresa93
Zgadzam się z Aniką :) zrobiłam podobnie, nawet takiego samego suplementu używałam (chyba ze względu na jakość składników które posiada/ilość skrzypu - biosilica max) ;) też zauważyłam bardzo podobne efekty, tak więc mogę Ci polecić :) Powodzenia również ;)

Gość gość
przy okazji warto też wzmocnić włosy kosmetykami profesjonalnymi. Pewnie twój fryzjer doradzi, które wybrać w taki sklepie na przykład: http://trena.pl/657-wlosy

Gość Angelika900
Skrzyp polny i pokrzywa to najzdrowsze i najlepsze wyjście! :) Polecam w postaci tabletek (bio silica ma najlepszy i najbogatszy skład) :) Wystarczy jedna tabletke dziennie przez ok miesiąc, włoski i paznokcie odzyskują zdrowy i mocny wygląd:)

Gość gość
Skrzyp polny to bardzo dobry, zdrowy a przy tym uniwersalny i niedrogi preparat na włoski i paznokcie :) Ja, podobnie, jak koleżanka wyżej, brałam w postaci tabletek (chyba ze względu na wygodę stosowania) :P biosilica max ma bardzo dużo skrzypu, ale też pokrzywę i witaminy :) po regularnym miesięcznym stosowaniu moje paznokcie przestały się kruszyć i łamać, a włosy nie wypadają, jak wcześniej. Jestem bardzo zadowolona bo efekty już po dwóch tygodniach były widoczne :)

Gość gośćJusti
Hejka! :) ja stosując już po raz kolejny suplement oparty na skrzypie polnym (tabletki biosilica) nie zauważyłam takich problemów. Za drugim razem kupiłam by podreperować zniszczone włoski słońcem i słoną wodą, ale po wcześniejszej kuracji na łamliwe paznokcie.. nie odnotowałam pogorszenia. Stan ich nadal oceniam na zdrowy i mocny ;)

Gość gość
Pij przez 6 dni w ty sok marchwiowy jednodniowy. 1-2 butelki. Włosy potraktuj nafta kosmetyczna z olejem rycynowym lub czarna rzepa z Anny (apteka, ok 7zl). Sok pije od wiosny od marca. Paznokcie idealne, włosy nie wypadają i szybko po tej kuracji rosną i nie rozdwajaja się końcówki. Pozdrawiam!

Gość gość
Ps nie kupuj żadnych tabletek supli bo to nic nie daje. Jedynie magnez jest suplementem ok czy venalex pomaga na żyły. Przeczytaj w necie o właściwościach soku marchwiowego i nie daj się omamic!

Gość gośćula
idz do lekarza i wez skierowanie na badania tarczycy tsh .

Gość DariaPrzybylińska
A ja muszę powiedzieć, że z bio silici max jestem bardzo zadowolona, szukałam odpowiedniego suplementu, który jest oparty na skrzypie i pokrzywie. Moim największym problemem były wypadające włosy i łamiące się paznokcie. Po zażywaniu regularnym bio silici nie muszę już się martwić o te sprawy :) Bez wstydu mogę wyjść na imprezę nie myśląć, że zaraz ułamie mi się dopiero co świeżo pomalowany paznokieć.. :) Tak więc proszę nie wierzyć osobą mówiącym, że dobre i zdrowe suplementy nie pomagają.

Gość gość
Proszę nie wierzyć marketingowi, który wskazuje na jeden jedyny konkretny produkt :) ta sama osoba siedzi na tym wątku i dostaje za to kasę, bo taka praca. Stop trollom na forum!!! Którzy czerpią z tego kase

Gość DariaPrzybylinska
Weź nie pisz tak :) wole coś polecać jak tyrac w markecie za 700zl :)

Gość Berrnia84
Na mnie o wiele skuteczniej podziałały tabletki Vitapil. Wczesniej miałam takie z dużą dawką biotyny ale pogorszył mi się stan cery... Teraz jest lepiej.

Gość Michalina 93
Ja kiedyś też stosowałam różne tabletki i suplementy ale tak naprawdę to nie wiele daje. Teraz zamawiam kurację regenerującą na włosy ze strony https://ajurwedablog.wordpress.com/oferta/ . Postawiłam na 100% naturalne kosmetyki, bez chemii i barwników i przyznam, że to się bardzo opłaca ponieważ pierwsze efekty widać już po 2-3 tygodniach stosowania. Moje włosy sa mocniejsze i bardziej lśniące i super się układają.

Gość eldżi
tak jak ktoś wyżej pisał zrób badania, między innymi tarczycy