Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZUS do liwkidacji

Polecane posty

Gość gość
Mam chorowite dziecko w przedszkolu i ostatnio bardzo doceniłam zasiłek opiekuńczy z ZUS.

Gość gość
ZUS czeka likwidacja i demonopolizacja, dla gospodarki owa instytucja jest szkodliwym państwowym monopolem dla rozwoju kraju.

Gość gość
Mniej urzędników, mniej siedzib, mniej obowiązków dla obywateli i, co najważniejsze, mniej okazji do robienia przekrętów. Tam gdzie jest niewydolne, ale bizantyjskie w formie (pałace ZUS!) państwo, tam jest i korupcja. Prywatyzacja i ograniczanie wydatków państwa o co najmniej 20% to najlepszy program antykorupcyjny. Mniej państwa = mniej korupcyjnych układów"

Gość gość
Nie tylko złodziejski ZUS należy zlikwidować. To Państwo trzeba gruntownie przebudować ! Od ordynacji wyborczej poprzez niewydolne sądownictwo, służbę zdrowia, opiekę społeczną, szkolnictwo aż po prawo gospodarcze, system podatkowy, zamówienia publiczne i prawo pracy !!! Nie nowelizacje tylko BUDOWA OD NOWA !!!

Gość gość
Pomysł w ogólnych zarysach słuszny, bo utrzymywanie tego kolosa na glinianych tylko drenuje budżet państwa, i bez sensu topić w tej zachłannej czarnej dziurze kasę zgarniętą z OFE, wprowadzać kosztowne reformy czy też wzywać obywateli do taśmowej produkcji dzieci będących zakładnikami tego niewydolnego systemu, bo to jedynie doraźne rozwiązania przedłużające agonię tego trupa, które na dłuższą metę nic nie dają. Zanim wprowadzi się dobrowolne ubezpieczenia prywatne, trzeba najpierw wprowadzić okres przejściowy i nadal wypłacać emerytury osobom, które już prawa emerytalne nabyły (bo reguł gry nie zmienia się w jej trakcie) oraz zastanowić się nad sposobem zwrotu dotychczas zgromadzonych w ZUS pieniędzy obecnym pracownikom.

Gość gość
Poziom funkcjonowania ZUS-u jest odbiciem poziomu umysłowego Sejmu, ZUS wykonuje wolę sejmu. Jak posłowie nie umieją czytać, uchwalają "pod wpływem", nie umieją liczyć - stąd kłopoty ZUS-u. Bankrutują biznesy, a ZUS jest tylko urzędem, urzędy nie bankrutują ponieważ nie funkcjonują na wolnym rynku mierząc się z konkurencją - powołuje się je lub jeśli są szkodliwe likwiduje.

Gość gość
Zus do likwidacji. Sam sobie wole odkladac na emeryture. Duzo lepiej na tym wyjde Ubiezpieczenie zdrowotne tez powinno byc dobrowolne. Co z tego ze jestem ubiezpieczony jak i tam wszystko zalatwiam u prywatnych lekarzy bo jest lepiej i szybciej.

Gość gość
Do 13:42 Płacisz za leczenie bo cię narazie na to stać ale jak poważnie zachorujesz i będzie potrzebna operacja to zapewne nie będzie cię na to stać i wtedy ubezpieczenie się przyda ale kaźdy jest kowalem własnego losu

Gość gość
Ciagle kazdy sie powoluje na operacje i lezenie w szpitalu bo to drogie jest i gdybym nie byl ubezpieczony to pewnie bym sie nie wyplacil. co za glupota. Nigdy nie bylem w szpitalu a mam juz 1/3 zycia za soba. Lecze sie prywatnie bo to lepsze. Nie potrzebuje panstwowego ubezpieczenia i tyle. rownie dobrze moge sie ubezpieczyc prywatnie a i tak lepiej na tym wyjde.

Gość gość
Dla mnie ogolnie zus, us i nfz to jakies nieporozumienie. Wszystko powinno zostac przebudowane, ewentualnie usuniete. zus powinien zostac usuniety. nfz ? hmm nie wiem ale placisz ubezpieczenie a i tak do specjalisty czekac pare miesiecy. a podatki sa za wysokie. x A to co robia urzednicy juz od dawna powinny robic komputery, byloby szybciej i sprawniej. Urzednicy to pasozyty.

Gość gość
Do 13:54 piszesz że 1/3 życia masz poza sobą czyli jestes przed czasem gdy organizm zaczyna szwankować a jest to mniej więcej po 2/3 życia wtedy właśnie zaczynają się poważne problemy zdrowotne ale kaźdy jest kowalem własnego losu.