Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracaw w UK a kredyt na mieszkanie w Polsce

Polecane posty

Gość gość

Czy istnieje opcja, że otrzymam kredyt hipoteczny na zakup mieszkania w Polsce jeżeli pracuję w UK? Chciałabym mieć jakieś zabezpieczenie na tzw czarną godzinę w kraju.

Gość gammlan
Kiedyś sprawdzałam ten temat i można było. To było jakieś 5 lat temu. Teraz podobno coś się zmieniło w tym zakresie. Tutaj znalazłam artykuł w podobnym temacie: http://www.kredyt-mieszkaniowy.info/porady/kredyt-mieszkaniowy-dla-osob-pracujacych-za-granica/ Wynika z niego, że jest taka możliwość, ale z drugiej strony banki będą wymagały większego zabezpieczenia. Będą też bardziej restrykcyjnie sprawdzały zdolność kredytową.

Gość gość
Jak najbardziej mozna, tylko tak jak wyzej polskie banki bardziej weryfikuja kredytobiorcow z zagranicy. Ja kupilem mieszkanie w 2014 roku na poczatku, wlasciwie rodzice pomogli mi je wybrac bo nie bylem w stanie tak dlugo wtedy byc w PL potem okolo 2 tyg zajely mi formalnosci. Zrobilem w UK caly credit check, no i plus oczywiscie bo mialem stala prace (8 lat) kontrakt na stale itd. W 2015 roku wrocilem do Polski na stale i mieszkam wlasnie w tym mieszkaniu wiec jestem bardzo zadowolony z decyzji.

Gość gość
to znaczy kredyt wzięłabyś w UK na zakup domu w PL ? na pewno banki jak powiedzieli poprzednicy,będą skrupulatne bo Polacy potrafią wziąć kredyt i zwiać do Polski nie spłacając go :D