Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakladacie dziecku skarpety i sandaly w taka

Polecane posty

Gość gość

Pogode? Dziecko ma niecaly rok, dopiero zaczyna chodzic. Ubralam mu tylko sandalki to mama stwierdziła ze skarpety obowiazkowo bo odparzy sobie stopki

Gość gość
moja nie chce chodzic bez wiec nie mam wyjscia

Gość gość
Nie, nie zakładam skarpet do sandałów ani w taką, ani w żadną inną pogodę

Gość gość
raczej bez, bo wiadomo co ludzie myślą o tym :D ale jak zimno to przecie nie bede sie znęcać nad dzieckiem w imie mody

Gość gość
Ja też nie zakładam skarpet do sandałów, wiem że to tylko dziecko ale wole nie wprowadzać złych nawyków ;)

Gość gość
Przeciez jak jest zimno to chyba logiczne, że nie załozysz sandałów tylko inne buty.

Gość gość
ja zakladam corce, ma ponad rok i dopiero sie uczy chodzic, az tak cieplo na gole nogi nie bylo u mnie, a znow w tych akurat sandalach dobrze jej sie chodzi, syn ma 4 lata, nosi bez skarpet :D

Gość gość
Wiesz co zależy od tego jakie to sandałki i jakie skarpetki. Bo jeśli masz te sandałki zabudowane, to wcale nie musi to źle wyglądać. Ładna sukienka, dobrane sandałki i podkolanóweczki wyglądają naprawdę ok. Poza tym dziś nie było wcale aż tak bardzo ciepło (przynajmniej u mnie). Ale latem jak jest cieplutko, a sandałki masz dobre (nie jakieś badziewie plastikowe) to nie martw się o obtarcia, tylko puszczaj bez skarpetek.

Gość gość
sandały i podkolanówki-polska wieś tańczy i śpiewa :D:D:O

Gość gość
Najnowszy trend modowy to skarpety do sandałów, wiec nie wieś a wybieg ;)

Gość gość
sandały i podkolanówki-polska wieś tańczy i śpiewa XXX Nie przesadzaj. Jeśli skarpetki są jednobarwne, gładkie, a sandałki bez udziwnień to wcale nie musi to wyglądać źle. Szczególnie u malutkiej dziewczynki (rocznej lub dwu letniej). O ile reszta jest dobrana pod kolor. A poza kwestią estetyki: to co jeśli dziecku marzną stópki? Koniecznie musi mieć gołą stopę, nawet jeśli na dworze zimny wiatr hula? Bo córka będzie wyglądać jak wieśniara?

Gość gość
A ja p*****l.... waszą modę i zakładam dziecku co chcę i jak chcę. Nawet sandały ze skarpetami pod spodem ale nie teraz, sama nie noszę sandałów, bo jeden dzień ciepła przyszedł ani nie zakładam dziecku.

Gość gość
Nie. Jeśli jest chłodno to ma inne buty. Nie rozumiem, czy Wy też macie jedne buty na sezon :o?

Gość gość
A no własnie, te wasze dzieci nie mają innych butów? Jak jest chłodno w nogi, to się sandałów nie zakłada, tylko zakryte obuwie, to chyba oczywiste. A skarpety do sandałów to wiocha jakich mało.

Gość gość
chyba jeszcze za zimno na sandałki. ja swojej corce zazwyczaj ubieram skapetki, bo ma delitatna skore i szybko robią się jej pęcherze. no chyba za jest milion stopni to wtedy jakies na cienkich paseczkach.

Gość gość
Kto ty jesteś? Polak mały. Jaki znak twój? Skarpety i sandały!!!

Gość gość
Ja zakladam skarpety na sandaly

Gość gość
Oczywiście że małemu dziecku zakłada się skarpetki pod sandałki, debilki modne, a dziecku zimno w nogi

Gość gość
Modniary sie znalazly, co innego dorosly mezczyzna w skarpetach i sandalach, co innego male dziecko w wozku. Zacznijcie sie leczyc i uzywac mozgu!

Gość gość
Leczcie się, moje dzieci zawsze miały poobcierane nóżki, i w tych sandalach za 20 i w tych za 200, w doopie mam czy ktoś pomyśli że roczne czy dwuletnie dziecko w skarpetach i sandalach to obciach, nie będę go narażać na bol i niewygode

Gość gość
Jak dziecku zimno w nogi to nie zakładam mu sandałów tylko zakryte buty :D A do sandałów nigdy skarpet nie zakładałam ( to moim zdaniem nawet niepraktyczne) i dziecko nigdy nóg sobie z tego powodu nie obtarło.

Gość gość
Moja niespelna 3-letnia corka nosi sandalki korekcyjne, takie bardziej zabudowane i sztywne, i zakladam jej skarpetki/rajstopy. Zreszta u tak malych dzieci, do ok 3-4 lat, lepsze sa takie bardziej zabudowane sandaly ze skarpetkami, niz balerinki, ktore deformuja stopy. Krzywe nogi u dziecka, to dopiero wiocha. Wtedy i "modny" ubior nie pomoze.. :-P

Gość gość
Bez przesady, jak dziecko ma roczek to normalnie można mu skarpetki do sandałów dać . Jak ma wygodne sandały, chcesz żeby nóżka się nie zapociła ale są to pierwsze kroki w butach to oczywiste że należy ubrać sandały bo u tak małego dziecka nawet delikatne skórkowe paski potrafią otrzeć skórę . Ubierze cienkie miękkie skarpetki i już. Tu gdzie mieszkam nie ma takich oporów o jakich tu można przeczytać. Fakt że faceci nie noszą skarpet do sandałów ale panuje totalny luz a już w kwestii dzieci nikt nie patrzy na to co mówią inni ludzie, tak to chyba na polskiej wsi się nadal robi.

Gość gość
miało być że oczywiste że należy ubrać skarpetki ....:)

Gość gość
Przeciez to są malutkie dzieci i dziwię się skąd takie dylematy. Roczniakowi można ubrać skarpetki pod sandały . Jak syn miał 11 miesięcy i zaczynał już stąpać po ziemi to miał na sobie butki do nauki czworakowania , całe ze skóry , miękkie jak papcie i tak zaczynał (była zaawansowana wiosna). Ubieraj mu normalnie skarpety i już, czego się boisz, że jedna czy druga na ulicy popatrzą? Nie sądzę żeby ludzi aż tak to interesowało.

Gość gość
Wiecie co, ja mam koleżankę ze wsi a przyjechała do Niemiec niedawno i strasznie przejmuje się tym co ludzie powiedzą. Odkąd tu jest (minął rok) trochę ochłonęła bo widzi że na zachodzie ludzie się tak nie przejmują, są bardziej wyluzowani. Jak przeczytałam te wpisy to odrazu mi się polska wsi spokojna, wsi wesoła przypomniała. Ludzie, mniej kompleksów życzę.

Gość gość
ja kupilam nowe sandalki dziecku z tylu pieta jest zabudowana z przodu tez troche i mama kazala zalozyx skarpetki bo "obedra" nozki dziecku :/ to ja juz nie wiem czy zakladac czy nie

Gość gość
Tak, ubierz. But musi się najpierw ułożyć do stopy , zwłaszcza nowe buty . Jak masz obawy to nie ubieraj jasnych skarpetek ale szare, czarne lub granatowe (jeżeli to chłopczyk) a jak dziewczynka to wogóle nei zawracaj sobie głowy tylko ubieraj jakie uważasz i już.

Gość gość
Tak, można założyć inne buty ale co zrobić jak wychodzi się rano, kiedy jest chłodniej a wraca na południe, kiedy jest upał. Nosić ze sobą drugą parę butów na zmianę, czy gotować dziecko w cieplejszych butach?

Gość gość
Ale temat :D. Ja jak mam coś zrobić to używam głowy a nie pytam na kafe.