Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żłobek wesoły poranek Chorzów opinie

Polecane posty

Gość gość

Witam szukam opini mam ktorych dzieci uczęszczaja bądź uczęszczaly do żłobka w Chorzowie "wesoły poranek" Jak opieka, ,jedzenie? Czy opiekunki godne zaufania? Proszę o opinie ;-) Chcę tam posłać dziecko jednak żłobki mnie przerażają:-( ale nie mam wyjścia do pracy to wrócić.

Gość aga123456jgg
Witam, opiekunki sa mile i kreatywne. Zajecia fajnie prowadzone naprawde opiekuja sie dziecmi. Jedzenie dowozi catering jest ok. Jednak wszedzie sa plusy i minusy. Nie podoba mi sie ze dzieci z najmlodszej grupy nie wychodza raczej na spacery ani do ogrodka, jedza z jednej miski i jedna lyzeczka! Rozumiem ze dzieci duzo Pan malo ale to nie jest usprawiedliwienie to prywatna placowka rodzic za nia placi, takie rzeczy nie powinny miec miejsca.

Gość gość
ja wogule nie jestem tym żłobkiem zachwycona wypisałam dziecko opiekunki bez kwalifikacji

Gość gość
to jest prywatna placówka powinniśmy wiedziec za co płacimy jak dla mnie zbyt dużo niedociągnięć nie polecam

Gość gość
Witam odnośnie żłobka nie polecam z wielu względów .Były super opiekunki , ale się zwolniły bo były nie doceniane a obecnie są osoby, które nie mają kwalifikacji a moje dziecko nie chętnie tam już idzie, płacze i nie chce tam być . Dużym problemem również jest dyrekcja . Tragedia

Gość gość
Drogie matki nie dajcie się złudzić obietnicom szefostwa to tylko ściema jedna wielka !!!

Gość gość
witam moje dziecko jest w tym żłobku już długo i jestem bardzo zadowolona.Odnośnie starych i nowych opiekunek powiem że nowe maja bardzo dobre podejscie do dzieci jest młodziutka pielegniarka i dwie położne i oczywiście opiekunki.Natomiast co do osób które odeszły nie miałam specjalnych zastrzeżen ale wydaje mi si ze nie były niedoceniane poprostu osiadły na laurach i nie wykazywały się specjalnie więc ich miejsca zajeły nowe panie które sa w stanie wniesc cos nowego i ciekawego w przeciwieństwie do starej załogi

Gość gość
czasem sledze różne fora i nie ukrywam często sie wypowiadam powiem szczeże mam dziecko lecz w innym żłobku natomiast na temat wesołego poranka słyszałam różne opinie i nie ukrywam że 95% z nich było pozytywnych. Moim zdaniem te komentarze na temat cudownych starych opiekunek i beznadziejnych nowych pisze jakaś msciwa i mało inteligentna pani która została zwolniona i chce się w jakis dowartościować.

Gość gość
"Wesoły poranek" w żłobku.. czarny humor. Buhahahaha :D

Gość gość
A moim zdaniem panie się same zwolniły bo miały dosyć takiego traktowania

Gość gość
Drogie panie wiadomo na każdym forum można napisac wszystko bo jest sie anonimowym dlatego weszlam na FACEBOOKA żłobka wesoły poranek i jest tam wiele opinii osób nie anonimowych których dzieci uczęszczają lub uczęszczały do wesołego poranka i wszystkie są bardzo pozywne. Drugą żeczą jest zapisanie dziecka do tego żłobka ilekroć dzwoniłam zajmowałam miejsce na dość długiej liście rezerwowej czy w tak okropnym miejscu jak jest to tu opisane było by takie obłożenie?? A najciekawsze jest to co ktoś tu wypisuje o personelu który sie zwolnił czy też sam odszedł. Jakich ojców i matki interesuje powód odejscia opiekunki? Ważne jest dobro dziecka. Juz sama nie wiem czy to forum na temat żłobka i warunków czy rotacji personelu. Moim zdaniem ktoś tu złośliwie chce kogoś oczernic . ZACHOWANIE JAK MAŁYCH DZIECI

Gość gość
Zawsze mam wrażenie, że takie wypowiedzi o konkurencji lub zemście to pisanie pracowników. Normalna, niezaangażowana osoba nie pisze takich rzeczy, do tego jeszcze w taki sztuczny sposób. No i takie zdanie: "Natomiast co do osób które odeszły nie miałam specjalnych zastrzeżen ale wydaje mi si ze nie były niedoceniane poprostu osiadły na laurach i nie wykazywały się specjalnie więc ich miejsca zajeły nowe panie które sa w stanie wniesc cos nowego i ciekawego w przeciwieństwie do starej załogi" Skąd rodzic może wiedzieć czy opiekunki osiadły na laurach i dlaczego się zwolniły? Dla mnie zasięganie opinii na anonimowych forach mija sie z celem, bo każdy może napisać, co chce.

Gość gość
Moim zdaniem na pewno ktoś z personelu lub konkurencji wypisuje takie żeczy bo których rodziców interesują problemy pracowników. JAKAŚ MASAKRA. I to osoby z wykształceniem myślał by ktoś że inteligentne i wypisują takie bzdury nie wiem kto wogule zatrudnia takich bezmuzgów.

Gość gość
Rotacja personelu jest najlepszym miernikiem tego, jak dane miejsce funkcjonuje. To wiele mówi o warunkach. Zadowolona z warunków pracy opiekunka=szczęśliwsze dzieci

Gość gość
skoro jest Pani taka mądra i tam Pani pracuje to faktycznie zadajmy sobie pytanie jak to zostało napisane przez Panią "kto takich bezmuzgów zatrudnia"?

Gość gość
Jeden z tych zlobkow do ktorego dziecka bym nie poslala. Oblozenie jest jak w kazdym teraz zlobku, chetnych duzo miejsc malo rodzic do pracy musi isc. Ogolne wrazenie szaro buro w srodku, Panie nie saja rady, juz nie chodzi o kwalifikacje bo czasem te opiekunki po kursie sa o niebo lepsze od tych po studiach. Ale za duzo dzieci za malo opiekunek zero kreatywnosxi byleby papiery sie zgadzaly.

Gość gość
Faktycznie rotacja personelu powinna dać coś do myślenia ?(rodzicom)I nie chodzi tu o wykształcenie , lecz o podejście i godne traktowanie dzieci . I tak jak wcześniejsza Pani napisała "byleby się papiery zgadzały". Na szczęście mojego dziecka nigdy tam nie poślę bo tylko krzywdę bym mu zrobiła .

Gość gość
Natomiast dziecko od koleżanki, które uczęszcza do tego żłobka nigdy nie widziała dwóch położnych.?Znowu jedna wielka ściema.

Gość gość2020
Słyszałam nie ciekawe opinie na temat tego żłobka, koleżanka miała problem z uzyskiwaniem odpowiedzi od opiekuna na temat swojego dziecka np. czy zjadło, czy jak się przewróciło co się np. stało. Sama dziecka bym tam nie posłała

Gość gość
Plusem jest to, że w żłobku dzieci miały ciekawe zajęcia tj. dużo prac plastycznych i muzycznych, różne projekty itp. Po za tym latem dzieci korzystały z ogródka. Jednak bardzo źle oceniam dyrekcję tego żłobka ponieważ nie wywiązywała się z obietnic składanych rodzicom i potrafiła w twarz kłamać np. za duża ilość dzieci w grupie, za mała ilość opiekunek przypadająca na grupę - były dni, że była jedna opiekunka na kilkanaście dzieci, dziecko przerzucane z grupy do grupy, dzieci sporadycznie korzystały z sali zabaw w żłobku - średnio raz na pół roku. Wyżywienie monotonne, na deser wiecznie jabłka, banany i drożdżówki. Niejednokrotnie jadłospis podany do wiadomości rodzica nie był zgodny z tym co dzieci dostały do jedzenia. Plusem żłobka były też duże dofinansowania oraz w większości fajne opiekunki. Niestety podejście dyrekcji do pracowników i warunki zatrudnienia sprawiały, że opiekunki zmieniały się średnio co 2-3 miesiące a w ciągu ostatnich kilku miesięcy trzy najlepsze odeszły. Dodatkowe minusy to dziwne godziny posiłków 8.30 śniadanie, o 11 kiedy dziecko jeszcze nie było głodne to obiad a później do 16 tylko podwieczorek. Ponadto kiedy dziecko posikało pościel to rodzic dostawał ją do domu, do prania.

Gość gość
gosia sama sie zwolnilas a teraz wypisujesz bzdury nie znudziło ci sie jeszcze

Gość gość
To przykre że tak pracownicy żłobka oceniają byłych pracowników którzy przez rodziców byli oceniani jako jedni z najlepszych. Opinia nie została napisana przez Panią Gosię tylko przez rodziców dziecka które zakończyło w tym roku uczęszczać do placówki. Zatem proszę aby nie przypisywać opinii ludziom którzy ich nie napisali bo to opinia RODZICÓW a nie opiekunki. PS. Szkoda że na zdjęcia dzieci na stronie internetowej czekaliśmy prawie rok a tak szybko odpisujecie na komentarze.

Gość gość
moje dziecko uczęszcza do tej placówki już 3 lata i mogę stwierdzic ze ze staryh pań które odeszly wcale nie były najlepszymi opiekunkami.Moim zdaniem najlepiej swoje obowiązki wykonuje i jest najlepszą ciocia bo tak w wesołym poranku dzieci mowia do opiekunek ciocia beata i ciocia agnieszka.Moje dziecko najbardziej lubilo i lubi te panie.

Gość gość
Szukam żłobka dla mojego dziecka i jestem przerażona oczernianiem się nawzajem pracowników , nie świadczy to o dobrej atmosferze

Gość gość
Od czasu kiedy odeszla jedna z tych niby trzech najlepszych opiekunek atmosfera jest super. niestety ona albo nie umie tego przezyc ze nikt jej zbyt nie lubial i sama chce sie dowartościować negatywnymi komentarzami bo kazdy wie kto je pisze albo po prostu sie nudzi. trudno mozna tylko wspolczuc.

Gość gość
Po pierwsze nie piszę komentarzy na temat żłobka i nie wiem dlaczego ktoś mnie obraża i pisze takie opinie. Po drugie włączę się teraz i jak najbardziej zapraszam rodziców żeby się dowiedzieli jak wygląda opieką nad ich dziećmi w wesołym poranku.

Gość gość
Ps . To rodzice napisali odnośnie żłobka .

Gość gość
Żenada i wstyd . Wesoly poranek nie polecam .

Gość gość
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma pozory myla.

Gość gość
Skoro pojawiło się na portalu moje imię po mimo, że nie piszę nic na temat wesołego poranka gratuluję osobą , które to napisały i cały czas mnie oczerniają . Dodam więcej tak sama się zwolniłam nie bez powodu .