Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na kogo głosować i dlaczego?

Polecane posty

Gość gość

Na kogo będziecie głosować i dlaczego?

Gość gość
pytaj PiSowskich hejterów i moderację-pokierują tobą

Gość gość
komorowski. był lepszy w debacie. duda jest gorliwy i żarliwy, i ludzie to lubią, szczególnie że im aktualne rządy nie odpowiadają (ale prawdę mówiąc ludzie zapomnieli, że w przeciwnym razie mielibyśmy kaczyńskiego, palikota, korwina itp. ewenementy oraz że ekonomicznie było ch...o, a z pustego i salomon nie naleje). ale z dudy pis wyłazi, a przez pis rozumiem narodowościowe poglądy godne zaślepionych osóbi dresiarzy na placach, państwo katolickie, konserwatyzm (w praktyce: ograniczenie kultury i nauki) i inwigilację oraz pranie mózgu znacznie przekraczające standardowe działania wizerunkowe (slogany, że będzie lepiej i uśmiechnięte plakaty wyborcze). zbyt to dla mnie przypomina państwo totalitarne (żarliwe, autorytarne pranie mózgu podchodzące pod oszukiwanie ludzi i wpływy obyczajowo-prawne). zapoznając się z poglądami kandydatów, zajrzałem na ich strony internetowe. na stronie dudy oprócz nagonki na komorowskiego była tylko jedna informacja: że duda stawia na wartości patriotyczne w kulturze. wiem, jak przeznaczane są środki na wydarzenia kulturalne. komisja rozpatruje zgłoszenia i pod kątem tematyki i nazwisk przyznaje stypendia i subwencje. zatem za rządów pisu trzeba by zrobić z siebie adama mickiewicza i zacząć stosować jezyk ezopowy, albo po prostu odnosić się do państwa, narodu, ojczyzny myślę, że w żarliwy lub krytyczno-żarliwy, krzepiący sposób szczególnie, jeśli chodziłoby o szerzej zakrojone projekty kulturalne. pechowo dla dudy był to jedyny pogląd, jaki raczył wyrazić, a trafiło w danym przypadku na mnie. na stronie internetowej przedstawiającej poglądy różnych kandydatów, duda był u mnie w środku tabeli (wyżej byli kukiz, komorowski i kandydat, którego nazwiska już nie kojarzę, bo był mało znany, a niżej nie liczący się kandydaci). rządy po były zbyt siermiężne i trochę zbyt mało liczące się z ludźmi, ale można mieć nadzieję, że jednak wobec najbliższych wyborów parlamentarnych i na nowo wzbudzonego nadzoru społecznego (uśpionego przez to, że odepchnięto od władzy pis, cyrkowców palikota, korwina, zdezaktualizowane partie a dziś także zacofańców i radykałów, z których żadne nie zdobyło się na przynajmniej wizerunkową rzetelność taką, jak partia wiodąca, żeby utrzymać jako taki przynajmniej pozorny poziom władzy) postawa po się trochę zmieni. pozdrawiam. nie-nastolatek.

Gość Kujawiak09
Andrzej Duda, czas odsunąć od władzy tych, którzy szkodzą mojej Polsce. Teraz prezydenta później resztę platformy. Zaznaczam, że PiS nie jest moją opcją.

Gość gość
* osób i... rzetelny kandydat to był dziś radykał braun o poglądach katolicko-konserwatywnych. ;) albo kandydat kowalski odnoszący się do czasów sprzed kilkudziesięciu czy kilkuset lat (jako przykłady swoich wzorców rządy sprzed stu lat albo jeszcze z czasów królestw, podobnie jak k***in ;)). nadmienię tylko, że zarówno patriotyczne jak i konserwatywne wartości są cenne, ale te wartości to u naszych polityków: nie dla in-vitro (bo nie), nie dla medycznej marihuany (bo nie), nie dla rozwoju medycyny (ukłon w stronę biskupów), nie dla otwartej na świat oświaty (bo chce się mieć własną wersję świata), nie dla kultury (bo chce się mieć wiece), nie dla związków partnerskich (co mnie jako żonatego faceta to tak naprawdę obchodzi), czy zaślepione jak zwrot heil hitler. także liczmy na rzetelną, rozsądną opozycję może jeszcze nie w najbliższych, ale w następnych wyborach.

Gość gość
Na Dude .Dlaczego Komorowski nic nie mówi o tasmach Bienkowskiej i Wojtunika ? Oni tak swobodnie rozmawiają o wyprowadzanych milionach euro ze spółek skarbu państwa.

Gość gość
@Kujawiak09 skoro pis nie jest twoją opcją, duda też nie jest. i mówię to na podstawie jego zachowań przed wyborami i w czasie wyborów. z jednej strony odgradza się od pis, z drugiej - zachowuje tak, jak oni, przemawia przez niego ta lojalność wobec partii czy może przyzwyczajenie. nie chcę tego.