Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zatkany nos u niemowlecia bez kataru

Polecane posty

Gość gość

Hej. Moja corka ma 2,5 miesiaca. Od kilku tygodni ma zatkany nosek. Nie caly czas. Problem nasila sie w nocy- malej furkocze w nosie,czasem zakaszle jakby wydzielina jej splynela. Z nosa nic jej nie leci, gleboko w srodku ma biale gile. Zakraplam jej sol fizjologiczna,odciagam aspiratorem,oklepuje lekko plecy,klade na brzuszku. Poprawa jest chwilowa. Jak dluzej lezy od razu nos jest zapchany. Uzywam nawilzacza,wilgotnosc 50-60%. Corka nie ma zadnych innych objawow- ani goraczki,ani braku apetytu. Czesto ja przystawiam do piersi i wtedy nosek jej sie odblokowuje,jakby przez to cieple mleko... Czy ktos z Was borykal sie z takim problemem? Co u Was pomagalo?

Gość gość
moj synek 3,5miesieczny ma teraz to samo...juz ponad miesiac walczymy z gestym katarem...:( trzeba co 2 tygodnie chodzic do pediatry na osluchanie bo z takiego kataru moze powastac np zapalenie pluc czy ucha

Gość gość
U nas nawet nie mozna nazwac tego katarem. Ma zatkany nos bialymi gilami. Nic nie wyplywa. Czasem w nocy kaszlnie jakby cos splynelo nizej,ale tak naprawde nie wiem czy to przez to. Teraz tez zaczynaja funkcjonowac slinianki. Cora sie slini i moze po prostu ma problem z przelykaniem sliny. W dzien nos jest odetkany,drozny. Apetyt jest,ladnie ssie i wtedy nic nie furkocze,nie sapie. Moze to jakas alergia? Zaostrza sie to takze po spacerku. Teraz wszystko pyli... Corka jest alergiczka. Prawdopodobnie na nabial ma uczulenie,jestem na diecie hipoalergicznej. Tak naprawde jezeli chodzi o zapalenie pluc to osluchanie co 2tyg nie wystarczy. Pediatra nam mowila,ze u takich maluszkow nic nie slychac,a zapalenie jest i tylko rtg pluc to wykaze. Ale przeciez nikt noe bedzie naswietlal dziecka co 2tyg.

Gość gość
Jakbys najpierw przeczytal post autorki zanim wkleisz swoj swoj spam, bo wiedzialbys, ze autorka nawilzacz juz posiada i ma odpowiednia wilgotnosc w pokoju.