Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy i jak wprowadzalyscie kaszki karmuac piersia?

Polecane posty

Gość gość

I po jakimczasie staly sie pelnym posilkiem, bez dawania juz piersi?

Gość gość
Zaczełam rozszerzanie diety jak miał 5 miesięcy i tydzień bo sam się domagał tego. Oczywiście od zupek. Mniej więcej po miesiącu wprowadziłam na śniadanie kaszki. Na początku mało jadł max 50ml i mniej więcej po 7 miesiącu zaczął zjadać 120-150ml.

Gość gość
To deserkow nie dawalas wczesniej od kaszek? moja ma 6m, zjada ok 125g zupy i czasem popije piersia. dodatkowo wprowadzam owoce. Gdy wprowadze wieksza ilosc owocow, to bede dawac caly sloiczek i wtdy chce zaczac z kaszkami bezmlecznymi, zeby podawac stopniowo z tymi owocami. Moze tak byc?

Gość gość
Moj ma 6,5 miesiaca i daje mu kaszke na kolacje, taka mleczno ryzowa, daje mu na kolacje bo wtedy dluzej spi, czasem popija jeszcze piersia

Gość gość
A rzeczywiście, zapomniałam. Mniej więcej 2 tyodnie od papek wprowadziłam deserek, i potem po 2 czy 3 tygodniach kaszki na śniadanie. Czyli według schematu żywienia mniej więcej. Myślę, że jak będziesz owoce w kaszce dawać od samego początku to trochę niedobrze, bo zamiast wprowadzać więcej posiłków zostaniesz przy dwóch (śniadaniodeser i obiad). Bo prawidłowo powinno być 1 danie warzywne (potem mięsno-warzywne), 1 danie owocowe, 1 kaszka bezglutenowa. Ale oczywiście nie trzeba trzymać się sztywno schematu więc oczywiście rób jak chcesz bo to Twoje dziecko

Gość gość
Ok, dzieki, tak zrobie. Ale czy to nie bedzie za duzo 3 posilki bezmleczne dla ok.7m dziecka?

Gość gość
Ale jakie bezmleczne? Przecież kaszka jest posiłkiem mlecznym

Gość gość
5 msc pierwsze warzywo, co 2-3 inne po kilka łyżeczek i tak przez 2 tyg. W 3 tygodniu jadł już tak po pół porcji obiadów i do tego zaczął dostawać deserki. Po kolejnych dwóch tygodniach jak już jadł całe obiady to zaczęłam wprowadzać kaszki na śniadanie. Czyli kaszki po miesiącu rozszerzania diety. W między czasie jeszcze przez tydzień, dwa dokarmiałam piersią w dzień, ale wkrótce karmiłam już tylko rano, wieczorem i raz w nocy.