Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem po duphostanie

Polecane posty

Gość gość

Pierwszy raz w zyciu nie dostalam okresu w planowanym terminie wiec w 50dc dostalam od giną dupka na wywołanie. Bralam przez 5 dni 2 tabletki, odczekalam dziesięć dni i okres nie przyszedł, wiec giną kazał wybrać jeszcze kolejne dni dupka. Wiec wzielam tabletkę i na drugi dzień pojawiło się plamienie ( na papierze) wiec odstawilam tabletki wg zaleceń lekarza bo okres się juz zaczyna, tylko ze to plamienie trwa od trzech dni i się nie rozkreca. Czy ja mam to uważać za okres? Dodatkowo 5dc mam wziąć clo. Tylko jak wiedzieć kiedy jest 5dc jak nie wiem czy to jest okres. Mam nadzieje ze nie pogmatwalam:) licze ze ktoś mi cos tu doradzi:)

Gość gość
Raczej tak- okres licz d.c. Może się rozkręci. Ja bym wzięła 5 dnia clo bo kiedy dostaniesz następny okres? Za 60 dni bez leków a z lekami znów pewnie poplamisz. Piszą coś w ulotce n/t krwawień na międzymiesiaczkowych na duphastonie? Nie chce mi sie na necie szukać ulotki, może mam nawet w domu ale wiesz...nie mam czasu. Tam powinno pisać czy kiedy stosujesz duphaston może pojawić się plamienie międzymiesiączkowe i co wtedy robić. W ogóle zadzwoniłabym do lekarza i sytała czy skoro plamisz PO duphastonie to jest to 1. d.c bo nie wiesz czy brać 5 clo. I tyle. A jak juz weźmiesz clo i będziesz miała kontrolę to zapytaj o badania np prolaktyny i inne..