Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja znajoma sie nasmiewa, ze jestem głupia, ze nie robiłam badania 3d usg

Polecane posty

Gość gość

tylko 2d , ze po co chodze do lekarza co ma stary sprzet i ze nie wiem czy nie urodze chorego dziecka, skoro lekarz jedzie na 2d, ale przeciez z usg 2d tez jest w stanie stwierdzic czy dziecko zdrowe czy chore...?

Gość gość
Amerykański Departament Zdrowia ostrzegł matki, że popularne badanie USG w technologii 3D może być bardzo niebezpieczne dla płodu. Departament oszacował, że w USA około 15 mln kobiet wykonało takie badanie. Inżynier Departamentu Zdrowia, Shahram Vaezy wyjaśnia, że ma medycznych dowodów na szkodliwość ultradźwięków dla dziecka. Zaznacza jednak, że podczas badania wytwarza się ciepło, które powoduje małe pęcherzyki na tkance płodu. Podkreśla, że badanie musi wykonywać doświadczony lekarz. - Ultradźwięki mogą nieznacznie nagrzewać tkanki dziecka, a w niektórych przypadkach mogą wywoływać szkodliwe poparzenia - ostrzega. Jej zdaniem, matki chcą wykonać zdjęcie USG w trójwymiarowej technologii tylko dlatego, aby pochwalić się nimi na portalach społecznościowych czy przed znajomymi. http://www.wprost.pl/ar/496859/Lekarze-Zdjeci e-USG-w-3D-moze-byc-bardzo-niebezpieczne-dla-plodu/

Gość gość
e tam

Gość gość
Nie e tam - tylko tak.