Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szef płaci wypłatę w ratach

Polecane posty

Gość gość

Jak mnie to strasznie denerwuje! Od kilku miesięcy firma, w której pracuję na umowę- zlecenie nie ma pieniędzy na wypłaty w terminie i płaci wypłaty w dwóch ratach- pierwszą kilka dni po terminie, a drugą dwa tygodnie po pierwszej. STrasznie mnie to denerwuje, szef jest uczciwy, wiem, że nie ma pieniędzy, zawsze dzwoni do nas i przeprasza nas za opóźnienia, ale mimo wszystko to denerwujące. Termin wypłaty wypada mi 25 każdego miesiąca, więc 1 częśc wypłaty dostaję pod koniec, a drugą już w nowym miesiącu. To już 4 miesiąc taka sytuacja się ciągnie.

Gość gość
to teraz sobie pomyśl że jak szef zbankrutuje to pracy nie będziesz miał

Gość gość
Wypłata dla pracowników powinna być priorytetem dla pracodawcy. W jakiej branży pracujesz?

Gość gość
No własnie, tego się też boję!

Gość gość
Jest to firma zajmujaca się zagospodarowaniem terenów zielonych- czyli jakby firma ogrodnicza, która prowadzi również działalnośc związaną z utrzymaniem porządku- czyli zatrudnia także osoby sprzątające.

Gość gość
coś czuje że twój szef cienko przędzie pewnie jak się niedługo nie odbije polecą zwolnienia

Gość gość
Oby nie, bo pracuję tam dopiero rok- najkrócej z całej brygady. Zarobków też dużych nie mam- bo netto 1000 zł za cały etat.

Gość gość
a co pracownika obchodzi, że on nie ma pieniedzy?! musi płacić w terminie!