Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie plany na weekend

Polecane posty

Gość gość

Jak tam Mamuśki, jakie macie plany na weekend? Ja mam całą chatę do ogarnięcia, muszę zrobić obiad na dziś i jutro (nie lubię stać przy garach w niedziele), chciałam też zrobić dwa ciasta (mam jutro imieniny - nie robię proszonych, ale jakby ktoś wpadł z życzeniami to żebym coś miała). No i jak z tym wszystkim się wyrobić? Do tego koło nogi biega mi roczny syn i mnie szarpie, bo chce na ręce, a czterolatek też się domaga trochę czasu mamy.... A kiedy jeszcze spacer z dziećmi itp, jestem jakaś niezorganizowana czy co? Czy może jak dzieci zasną to powinnam wszystko robić do 1 czy 2 w nocy albo wstawać o 5? Jak wy się ogarniacie?

Gość gość
ja dzisaj mam w planach ostatnie zakupy i pakowanie !! jutro lecimy z rodzina do polski na urlop ! juz nie moge sie doczekac zobaczyc rodziny :D:D:D

Gość gość
Ja wyprawiam dzis urodziny, bedzie grill takze mieso zamarynowalam wczoraj, wystroj sali tez wczoraj, dzis robie ciasto, salatke, koreczki na przystawke, sprzatanie i wyszykowanie siebie meza i coreczek, maz w pracy wiec za duzo nie pomoze tylko dziewczynki ze mna 2 i 5lat takze mam wesolo a goscie na 17sta!

Gość gość
za jakieś pół godziny posprzątam mieszkanie, obiad ugotuje mąż. Ciast nie piekę. Wyrabiam się normalnie, bo mąż również coś w domu robi. Autorko wcisnij męzowi dzieci i zajmij się oiadem, domem, albo odwrotnie ty weź dzieci, a mąż do porządków i gotowania.

Gość gość
dwa ciasta kup jak bedziesz z dziećmi na spacerze. A najlepiej to męża wyślij do sklepu i z dziećmi, a ty posprzątaj, ugotuj obiad i ciesz się weekendem:)

Gość gość
Nie kazdy mąż angazuje sie w domu... Moj wraca z pracy i w domu nic nie robi praktycznie nawet z dzieciakami nie chce sie bawic przykre to ale tlumaczy sie ze ja nie pracuje to dom na mojej glowie

Gość gość
ale czyja to wina? jak mąż się nie angazuje to chyba wiedziałaś o tym. Ja nie pomogę, bo nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, ale z drugiej strony może i ma rację. Skoro nie pracujesz zawodowo to masz obowiązki domowe.

Gość gość
Obowiazki domowe rozumiem ale dzieci sa nasze wspolne... Maja 2 i 5 lat wiec tesknia za tata a on nawet porozmawiac nie potrafi... Nie szukam pomocy tak mi sie zebralo na ponarzekanie....

Gość gość
Ja dzisiaj mam dzień dla siebie, a mąż zabiera dzieci na wycieczkę. Więc idę z koleżankami na jakaś kawe i ciacho, później pobuszowac w sklepach, a po południu mamy umowiona kosmetyczke. A jutro idziemy z mężem i dziećmi na grilla do znajomych

Gość gość
współczuje ci autorko to ze on pracuje a ty pracujesz w domu rozumiem podział równy ale dziecmi to sie musi zajmowac to nawet nie obowiazek ale cos najnormalniejszego na swiecie, musisz go przycisąć a najlepiej niech dzieci wołaja do zabawy czy zeby spędził z nimi troche czasu

Gość gość
Też się słabo wyrabiam... W domu szybko się zagracam, a dwulatek ciągle coś mi wysypie, pobrudzi (dokłada roboty). Wiem, że w tym zarządzaniu dzieckiem i sobą w czasie jestem kiepska. Zazwyczaj wyrabiam się z wyjściem z dzieckiem popołudniu. W tygodniu pracuję, więc zostają mi weekendy, ale trzeba nadrobić zaległości. Mój facet to taka kwoka domowa (kablówka, internet) i pałą go nie wygonię na spacer z synem (tzn. baaardzo rzadko). Zbawieniem byłoby, żeby ktoś mi dziecko wyprowadził na dwór, abym ogarnęła to i owo. Jak robię szybką kąpiel to syn koło mnie i tak mi narozchlapuje wody, że i tu mam dodatkową robotę. Ale rzucam to i wychodzę, bo na zewnątrz lepiej go ogarnąć. W domu - wg mojej opinii - on się nudzi. Dziś deszczowo na Mazowszu, ale wyjdziemy. Zazwyczaj sprzątam późnym wieczorem, jak dom zasypia.

Gość gość
Ja planuję wyjazd. Niedawno szukałam dobrego i taniego (choć wiem, że to rzadko idzie w parze ;) noclegu w miejscowości Kraków, Znalazłam fajną stronkę http://otonoc.pl/noclegi-Krak%F3w z zaskakująco dużą ilością noclegów w Polsce i fajną usługą - lokalizacja najbliższego noclegu w miejscowości. Takie coś widziałam tylko na booking ale booking znowu ma dużo mniej hoteli niż ta http://otonoc.pl

Gość gość
ja z mężem i z dziećmi jedziemy do Parku Rozrywki Rodzinka, który znajduje się w Poznaniu. Tam dzieci mają zapewnione wiele atrakcji niezależnie od pogody. W tym parku http://www.parkrodzinka.pl/ dzieci mają wiele różnych atrakcji, zabaw z rówieśnikami, mogą się wybawić, wyszaleć i będą szczęśliwe.

Gość gość
moja córka idzie na urodziny do swojej koleżanki. Tam ma być wiele atrakcji a to za sprawa wynajętego sprzętu rozrywkowego http://europarty.pl/. Mają być zjeżdżalnie, dmuchane zamki, piłki do których się wchodzi, mają być animatorzy przebrani za baśniowe postacie i wiele innych atrakcji.