Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czas po pracy.

Polecane posty

Gość gość

Jak spędzacie z dzieckiem czas po pracy? Robicie cos razem? O której konczycie? W jakim wieku jest dziecko? Ja swoja odbieram o 16 z przedszkola, nim wrócimy i zjemy jest 17-17.30, a o 19 jest kapłana i do łóżka, czasu niewiele... ma 2,5 roku. Jestem zła matka :/

Gość gość
tak małe dziecko tyle godzin w przedszkolu...smutne... właściwie odbierasz ją żeby umyć i przenocować. mąz też tyle pracuje?

Gość gość
a moze pomyśl o pól etatu? nie ma co tak sie zaharowywać, dzieci tak szybko rosną. Do 67 roku jeszcze sie narobisz. Szkoda dziecka.

Gość gość
a ja pracuje do 20 i tylko corke widze rano. odprowadzam do przedszkola. maz sie nia zajmuje do wieczora. i ja ok 20 wracam ma 6 lat.

Gość gość
Pracuje 8h. Córka śpi jak wychodzę do pracy, do przedszkola zawodzi ja maz. Ja pracuje 8-16 a on 10- 18.

Gość gość
Juz bez Przesady szkoda dziecka..... Lepiej tak kwokowac, odbierasz ją normalnie, od 16 jesteście już razem :-) nie obwiniaj się.... Takie Czasy :-)

Gość gość
Pracować trzeba, co zeobisz. Są weekendy

Gość gość
Ja pracuję do 14 lub do 16, rzadko do 18, córka ma 3 lata, do przedszkola idzie (albo nie) od września, jest w domu z babcią. Po pracy staram się poświęcić czas na wspólne zabawy, spacer, czytanie bajek itp. Mąż zwykle od rana zajmuje się córką, wychodzi z domu koło 9, babcia zostaje z małą do ok.14-16, wracam ja, później mąż. Wolne weekendy przeznaczamy zwykle na wyjścia do zoo, basen itp, albo na spotkania z rodziną i przyjaciółmi z dziećmi :) Nie uważam, żebym poświęcała córce za mało czasu, wróciłam do pracy jak miała 15 miesięcy, rozwija się super, jest energiczną, śmiałą i mądrą dziewczynką.

Gość gość
Matki polki

Gość gość
O 16 to i tak wcześnie kończysz

Gość gość
nie wszyscy mają taka komfortową sytuacje i pracują blisko domu od 6 do 14. Ja dojeżdzam 2 h do pracy i zanim wróce do domu to jest 18. Wracam z mężem, także dziecko jest z babcią za ten czas. Jest mi przykro ale co mam zrobić? zrezygnować z pracy? zrezygnować z pełnego etatu??

Gość gość
pracuje do 15,15:10 odbieram dziecko z przedszkola,idziemy na zakupy,najpoźniej o 16 jesteśmy w domu i jemy obiad (który przygotowuję zawsze wieczorem dnia poprzedniego jak dziecko śpi), od 16 do 20 cały czas poświecam dziecku o 18 wraca maż z pracy i do do spędzamy czas wspólnie,w ziemie sa to sanki,gry planszowe w domu,czytanie,malowanie itp.a latem i wiosna prace w ogrodzie,rolki,basen,rowery

Gość gość
Czas dopiero wkeczorem... polska...

Gość gość
Autorko to zupelnie normalne , nie sluchaj tych idiotek kwok . Czlowiek pracuje 8 h i tak jest wszedzie , ja mieszkam w duzym miescie i mi dojazd zajmuje troche ponad godzine czyli moje dzieci odbieralam z przedszkola o 17 z minutami i o tej porze wiekszosc rodzicow odbieralo dzoeci do godz 18 gotowalam obiad wiec i tak dzieci "byly same" Moj maz pracuje w banku od 9 do 17.30 do domu wracal okolo 18.30 Dzieki temu ze obydwoje NORMALNIE pracujemy moglismy spedzadz intensywnie weekendy np weekend w Legolandzie lub majowka w Disney landzie ( byc moze napisalam z bledem) poza tym bralismy 5- 6 tyg urlopu latem oraz tydzien na narty w ferie zimowe Dla nas nie ma sensu pracowac na pol etatu i dziadowac

Gość gość
Autorki, nie jestes zla matka! Moja córka ma 2,5 roku i chodzi do zlobka. Czas ktory spędzamy razem staramy wykorzystac sie zawsze na maksa. Rano jemy razem sniadanie, potem jedziemy do zlobka, zawożę albo ja, albo maz. Zazwyczaj ja odbieram córkę około 16:30-17. Jedziemy do domu, bawimy sie, robimy razem kolacje, jemy razem, a potem kąpiel i do lozka. Opowiadamy sobie co robiłyśmy caly dzien, czytamy ksiazki i kiedy mala usnie dopiero opuszczam jej pokoj. Do tego w weekendy robimy mnostwo rzeczy razem - poświęcamy kazda chwile córce. W wakacje zawsze braliśmy (i nadal bierzemy) dlugie urlopy - 4 tygodnie - i wyjeżdżamy razem. Córka wspaniałe sie rozwija, jestt bardzo wesołym i aktywnym dzieckiem. W zlobku dbają o nia bardzo dobrze.

Gość gość
A weźcie już skonczcie, jak się nie zajezdzasz to jesteś zła matka, porażka.

Gość gość
moja córka będzie miała niebawem urodziny, już uzgodniliśmy że zrobimy jej niespodziankę i wynajmiemy wiele atrakcji do ogrodu. Zrobimy jej taki mini park rozrywki. Będzie miała te swoje zamki, namioty do skakania, zjeżdżalnie i wiele innych atrakcji. Tego typu zabawy można wynająć sobie do firmy http://europarty.pl/. Oni mają wiele różnych plenerowych atrakcji do zabaw dla dzieci.

Gość gość
ha ha ha ale sie usmialam! ale czy wy na serio czy polska teraz taka zacofana jest? przecie to niewolnictwo dzieci sa 333 www.youtube.com/watch?v=X9NY5T6P4A4

my to idziemy na spacer, jemy kolacje, pozniej dzieci do mycia, odpoczynek, mala wlkadam w poduszke super mami w ksztalcie c zeby sobie bezpiecznie mogla pobrykac i wtedy mam troche czasu dla siebie, meza