Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

"Dziwny" objaw z mięśniami po ćwiczeniu

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 23 lata i jestem szczupłym chłopakiem. Postanowiłem więc, że będę ćwiczył aby wyrobić sobie mięśnie i nie wyglądać jak chuchro. Jako, że mieszkam na wsi to nie mam dostępu do siłowni. Wykonuję więc w domu pompki, podnoszę plecak wypełniony kilkoma książkami i dodatkowo spieram nogi na małej pufie a ręce opieram za sobą o kredens i staram się podnosić ciało do góry - nie wiem jak się to nazywa fachowo. Ćwiczę tak co 2-3 dni od jakiegoś miesiąca i owszem jakieś efekty są ale i tak mizerne. Mam pytanie, bo zaobserwowałem dziwne zjawisko, mianowicie po takim treningu moje mięśnie tak jakby lekko puchną. Niby fajnie bo po 30 minutach, powiem szczerze, że "efekt" widać :D Nawet podczas zginania rąk czuć że czegoś jest więcej. Problem w tym, że po kilku godzinach wszystko tak jakby wraca do normy, tzn. mięśnie znów się zmniejszają i w zasadzie są takie jak przed treningiem. Czy to jest normalny objaw? Bo mam wrażenie, że mięśnie podczas treningu trochę rosną a po kilku godzinach przerwy po prostu że tak powiem odparowują :D Tak jakby chciały zwiększyć objętość a nie mogły. Może brakuje jakichś minerałów? Proszę o jakieś rady jak wyrobić sobie prawidłowo mięśnie? Nie chcę mieć takie jak niektóre osoby po sterydach, bo mnie to nie kręci, po prostu chcę aby coś było widać ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować