Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

soczewki kontaktowe

Polecane posty

Gość gość

witam chciała bym kupić soczewki i co najpierw muszę zrobić wizyta u okulisty ile kosztuj***adania itp.

Gość gość
idziesz do okulisty, mowisz, ze chcesz nosic soczewki, poda c***arametry i zaproponuje soczewki. mi tez zaproponowal podal nazwe ale byly beznadziejne. teraz zamawiam na all dobre i nie przeplacam u optyka.

Gość gość
Okulista ma obowiązek nauczyć cie zakładania i zdejmowania soczewek. A także dopiera jej parametry. Dioptrie są inne niż okularów, liczy sie tez krzywizna soczewki (choc w większości przypadków, o ile nie masz astygmatyzmu, to jeden "rozmiar"). Ten lekarz jest wiec konieczny przy pierwszej wizycie. Ale wybierz takiego pracującego w miejscu mającym duży wybór soczewek kontaktowych. Nie każdy okulista będzie kompetentny w doborze soczewek.

Gość gość
wszystko zalezy od tego, na jaki trafisz gabinet okulistyczny, więc warto wybrać dobrze, kogoś sprawdzonego ( u mnie znajomi polecili - http://www.drmichnowski.pl/ ) sama mam soczewki, o wiele są wygodniejsze niż okulary, szybko się przyzwyczaisz ;)

Gość gość
dobrze jest mieć badania potwierdzające i diagnozujące wadę - wtedy salon optyczny będzie wiedział, jakie soczewki będą najlepsze. U mnie bez problemu dobrali wszystko w salonie optycznym w dębicy - http://optyk-debica.pl/

Gość gość
ja tam poszedlem do sklepu z soczewkami gdzie pracuje kumpel mojego ojca, dalem mu kartke od okulista gdzie jest napisane jaka wada itp., dal mi jakies soczewki pokazal jak zakladac i zdejmowac i tyle. Zero badan :) Deal with it

Gość gość
Polecam Ci wybrać się do sprawdzonego przeze mnie optyka www.optycorp.waw.pl. W tym zakładzie mieści się też gabinet okulistyczny, więc tam zrobią CI dokładne, specjalistyczne badanie wzroku najpierw, a potem fachowo dobiorą odpowiednie soczewki. Ja właśnie tak zrobiłam. Poszłam do nich na badanie, a potem otrzymałam profesjonalną pomoc przy wyborze soczewek. Tam mają takie bardzo dobre, od sprawdzonych, znanych producentów. Ten zakład optyczny jest naprawdę rzetelny

Gość gość
Ja robiłam sobie badanie wzroku we wrocławskim salonie optycznym www.optyk-wroclaw.com i bardzo sprawnie to poszło. Pamiętam,że byłam zadowolona z miłej i kompetentnej obsługi,także śmiało możesz się tam wybrać.

Gość gość
Ja miałam badania dosyć dawno w warszawskim zakładzie http://www.zakladoptyczny.pl/ ale pamiętam że nie była to duża kwota. Pan optyk był bardzo miły i pomógł mi dobrać odpowiednie szkła.

Gość gość
i trzeba pamiętać,aby przed założeniem soczewek dobrze się podmyć :)

Gość gość
Mi soczewki kontaktowe dobrali u optyka www.siejka.pl w Opolu, najpierw wykonali odpowiednie badania. A w cenie doboru soczewek otrzymałam pierwsze soczewki, płyn i i pojemnik w prezencie, więc się opłaca

Wizyty nie są drogie, zależy czy się idzie na fundusz, czy prywatnie. Większe koszty są przy zakupie samych soczewek. Jeśli masz miesięczne to płacisz mniej niż za jednodniowe. Ja osobiście to staram się szukać różnych promocji żeby kupić jak najtaniej soczewki. Lubię kupować w sklepie http://www.soczewki.kontaktowe.com/ Mają duży wybór, promocje i miłą obsługę, która potrafi doradzić.