Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROSZE o RADE z  gory Dziekuje

PROSZE DORADZCIEmoj wspolokator nie dotrzymuje umowy,co robic jaK z nimPostapic?

Polecane posty

Gość PROSZE o RADE z  gory Dziekuje

mam nowego wspolokatora ,bardzo potrzebowal lokum,mieszkamy 31 maja beda dwa miesiace,tydzien tem powiedzial ze przenosza staz,do innego miasta i ze sie wyprowadza za miesiac, jak sie wprowadzal ustalalisy,ze jak bedzie koflikt miedzy nami to , mowimy sobi miesiac,poltora na znalezienie,on-nowego lokum, a ja kogos na jego miejsce-pokoj,-a normalnie to na min 6 miesiecy-kogos szukam,a nie na dwa miesiace-niewyrobilabym z kasa na zmiane zamkow..... ok, wczoraj powiedzialam zeby napisal nazwe swo jej firmy, ze moj szef wlasciciel mieszkania nie wierzy i chce zadzwonic do jeego firmy gdzie robi staz i zapyta czy to prawda, to odpowiedzial ze poda nr,mowie ze chce nazwe firmy.. a on zaczals sie wykrecac i powieedzial,ze to nieprawda,ze wcale nie zmieni m miejsce pracy,tylko znalazl inne lokum... mam jeszcze jego kaucje- 200€ i powiedzzialam ze, ja nie szkalalam kogos na 2miesiace,ze to nie hotel az znajdzie sobie cos innego,badz tanszego..i powiedzialam ze za to szef mieszkania ,nie zwroci kaucji...co mam robic,doradzzcie ,bo on moze za to mi nie chciec oddac klucza do mieeszkania,a wyprowadza sie 31-za tydzien

Gość gość
A masz umowę z nim podpisaną?

Gość gość
ale co Ty masz do tego? niech się właściciel martwi

Gość gość
Laska ty aby normalna jestes? Ty nie mozesz czlowiekowi zabronic sie wyprowadzic i dzwonic do niegp do pracy:/ mysle ze naert by tobie i temu szefowi nic nie powiedzieli.nie macie prawa trzymac jego kaucji.chyba ze jest w umowie napisane ze kaucja przepada jezzeli sie szybciej wyprowadzi,patrzac na twoja despotycznosc nie dziwie sie ze sje chce wyprowadzic a do tegk widac ze nie chce mu sie wysluchiwac teojego gledzenia to jest jego zycie a ty chcesz go sprawdzac niczym matka.ps nie pisz tyle takich samych tematow .

Gość gość
dlaczego klamal? i kto poniesie koszta,za wymiane zamkow? Bo on szukal pokoj,tylko na czas,az sobie cos innego znadzie,a ja nie szukalam kogos tylko na 2 miesiace,co on sobie mysli..wkurzylam sie.. ,jak sie wprowadzal ustalalisy,ze jak bedzie koflikt miedzy nami to , mowimy sobi miesiac,poltora na znalezienie,on-nowego lokum, a ja kogos na jego miejsce-pokoj,-a normalnie to na min 6 miesiecy-kogos szukam,a nie na dwa miesiace-...a konflikt? nie bylo,tylko znalazl sobie cos tanszego.. i ja mam na tym tracic,bo musze ponownie zamki zmieniac..bo ja za to odpowiadam

Gość gość
Gostek nie jest wporzadku,kłamie bezczelnie, kombinuje

Gość gość
na jego miejsce mialam kogos inego ,ale go wzielam..,zebym wiedziala,ze taki cwaniaczek,to bym mu nie wynajela..

Gość gość
Powiedzilam m ze wlasciciel nie odda mu kauji za to..,ale boje sie ze nie odda mi kluczy i co wtedy zrobic? Doradzcie!!a wym iana zam kow drozsza niz jego kaucja,on wplacil kaujie mi w wysokosci 200€,tylko .. a wymiana zamkow wynosi okolo 300€..

Gość gość
?

Gość gość
a kiedy sie wyprowadza

Gość gość
Za tydzien 31 maja

Gość gość
Prosze doradzcie cos..

Gość gość
Ale ja nie rozumiem, ty wynajmujesz całe mieszkanie czy tylko pokój?

Gość gość
tylko pokoj,w mieszkaniu 3 pokojowym..

Gość gość
to co cię obchodzą inne pokoje i kasa za nie?

Gość gość
Bo to ja jestem odpowiedzialna za mieszkanie,kto przychodzi itp.. i to ja szkam osob na wolny pokoj ...

Gość gość
boje sie ze nie odda mi kluczy wykreci ...i co wtedy zrobic? bo tak klamie perfidnie...:O

Gość gość
?

Gość PROSZE o RADE z gory Dziekuje
chcialabym zadzwonic do jego rodzicow ale nie mam ich numeru i zastanawiam sie jak go zdobyc...

Gość gość
P******a jakas jestes autorko.

Gość gość
02.51-TO PODSZYW!!

Gość gość
"chcialabym zadzwonic do jego rodzicow ale nie mam ich numeru i zastanawiam sie jak go zdobyc..." GOSCIu przestan sobie zarty robic..

Gość gość
ale wy niepowazni...