Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PROSZE DORADZCIE nie wiem co robic

Polecane posty

Gość gość

mam nowego wspolokatora ,bardzo potrzebowal lokum,mieszkamy 31 maja beda dwa miesiace,tydzien tem powiedzial ze przenosza staz,do innego miasta i ze sie wyprowadza za miesiac, jak sie wprowadzal ustalalisy,ze jak bedzie koflikt miedzy nami to , mowimy sobi miesiac,poltora na znalezienie,on-nowego lokum, a ja kogos na jego miejsce-pokoj,-a normalnie to na min 6 miesiecy-kogos szukam,a nie na dwa miesiace-niewyrobilabym z kasa na zmiane zamkow..... ok, wczoraj powiedzialam zeby napisal nazwe swo jej firmy, ze moj szef wlasciciel mieszkania nie wierzy i chce zadzwonic do jeego firmy gdzie robi staz i zapyta czy to prawda, to odpowiedzial ze poda nr,mowie ze chce nazwe firmy.. a on zaczals sie wykrecac i powieedzial,ze to nieprawda,ze wcale nie zmieni m miejsce pracy,tylko znalazl inne lokum... mam jeszcze jego kaucje- 200€ i powiedzzialam ze, ja nie szkalalam kogos na 2miesiace,ze to nie hotel az znajdzie sobie cos innego,badz tanszego..i powiedzialam ze za to szef mieszkania ,nie zwroci kaucji...co mam robic,doradzzcie ,bo on moze za to mi nie chciec oddac klucza do mieszkania,a wyprowadza sie 31-za tydzien.. jak sie wprowadzal ustalalisy,ze jak bedzie koflikt miedzy nami to , mowimy sobi miesiac,poltora na znalezienie,on-nowego lokum, a ja kogos na jego miejsce-pokoj,-a normalnie to na min 6 miesiecy-kogos szukam,a nie na dwa miesiace-...a konflikt? nie bylo,tylko znalazl sobie cos tanszego.. i ja mam na tym tracic,bo musze ponownie zamki zmieniac..bo ja za to odpowiadam jestem odpowiedzialna za mieszkanie,kto przychodzi itp.. i to ja szkam osob na wolny pokoj ... boje sie ze nie odda mi kluczy wykreci ...i co wtedy zrobic? bo tak klamie perfidnie Co robic:O

Gość gość
?

Gość gość
Dal ci miesiąc wiec uwazam ze był uczciwy, nieuczciwa jestes ty ze nie chcesz mu za to oddac kaucji, przynajmniej dla mnie. W ramach zemsty? Troche to glupie z twojej strony, kazdy ma prawo do własnych wyborow a to dzwonienie do firmy itd to juz w ogole wydaje mi sie bardzo chore

Gość gość
On nie jest ok,bo dlaczego klamal? i znalazl po miesiacu cos innego,to po co sie w ogole wprowadzal?na 2miesiace? A kto zapalci za zmiane zamkow,to jak kazdy bedzie przycodzil na2miesiace,to niewyrobi sie na zamki-kasa..

Gość gość
cwaniaczek,a ty dalas sie nabrac

Gość gość
??

Gość gość
Rany, jaki bełkot. Nauczcie się ludzie pisać, bo czytać się tego nie da!

Gość gość
A ile cie te zamki kosztuja? No bo przeciez nie 200€. To oddaj mu ta kaucie pomnoejszona o koszt zamka czy jednak wolisz sobie kase przyciac?

Gość gość
Zamki trzeba zmienić po kazdej zmianie lokatora. No i co z tego ze odda klucze jak mogl sobie dorobic. Mysle ze z tej kaucji powinnas odliczyc kosz wymiany zamków