Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Łożysko na przedniej ścianie

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry, witam Wszystkie Panie :) Proszę o radę: tak, jak w temacie, moje łożysko ulokowane jest na przedniej ścianie. Czytałam, że nie jest to nic złego, jednak może tłumić odczuwanie ruchów dziecka. No i u mnie chyba właśnie tłumi... Jestem w 23 tc i nie czuję praktycznie nic. Czasem jakieś delikatne musnięcia z boku brzucha i to wszystko. Czy któraś z Mam była/ jest w takiej sytuacji? Czy też tak słabo czułyście ruchy? Jeżeli tak, to kiedy odczuwanie się wysotrzyło? Ja czekam na to i czekam... Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi!

Gość gość
Mialam lozysko na przedniej scianie ale ruchy czulam wyraznie. Nie mam dla Ciebie zandej rady, pogadaj z ginekologiem.

Gość gość
Ja tez mam łożysko na przedniej ścianie i ruchy zaczelam czuć od 20 tyg ciąży. Najlepiej będzie jak zapytasz gina

Gość gość
Ja też miałam. U mnie normalnie.

Gość gość
Ja tez mam lozysko na scianie przedniej i rzeczywiście w porównaniu do pierwszej ciąży odczuwanie ruchów bylo slabsze, ale być może to dziecko bylo mniej aktywne. Ale tak naprawde ruchy zaczynają byc coraz bardziej konkretne w okolicy 27-28 tygodnia i na pewno wtedy będziesz je odczuwać wyraźniej. Wg mojego lekarza wczesniej nie ma sensu tego analizować, gdyż mogą sie zdarzyć dni, kiedy nic nie poczujesz i to jest na tym etapie normalne.

Gość gość
Ja tak miałam. Też słabo czułam ruchy. Nawet na końcu ciąży czułam tylko te mocniejsze, np na usg widziałam że dziecko się rusza a ja nic nie czułam.

Gość gość
Miałam też na przedniej ściance, na początku też słabo czułam ruchy. W okresie kiedy już powinnam czuć pierwsze ruchy, ja nie czułam nic. Później było lepiej i czułam bardzo dobrze, ale nie pamiętam od którego tygodnia. Było nawet widać jak się nóżka przesuwa po brzuchu:)

Gość gość
Mialam tak samo. Pierwsze ruchy dopiero w 21tc. Potem z nia na dzien coraz mocniejsze. Maz poczul dopiero w 25tc. I nigdy kopniaki nie byly dla mnie bolesne (no,moze jak skakala po pecherzu ro nie bylo najsympatyczniejsze uczucie) i nie wybudzaly mnie ze snu.

Gość gość
Ja te z mam na przedniej ścianie, pierwsze delikatne ruchy czułam w 18 tc, w 20tc zaczeły sie wyraźne i mocniejsze, a w 23 czułam juz takie kopniaki ze hej, wiec w moim przypadku łożysko ruchów nie stłumiło :) ale Pani Doktor mówiła ze łożysko może mi amoryzować kopniaki i mam nie panikować od razu tylko liczyć ruchy w przeciągu 3 godzin.

Gość gość
autorko,czy to twoja pierwsza ciaza?

Gość gość
Autorka: Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Tak, jest to moja pierwsza ciąża. Wiele czytam o *****ch dziecka i co raz bardziej się denerwuje, że ja ich nie odczuwam... Raz jeszcze bardzo dziękuję.

Gość gość
Zawsze mozesz podejsc do lekarza,bo 23tc bez ruchow to faktycznie pozno. Moze czujesz,a nie wiesz czy to jest to? Albo dziecko jest jakos obrocone?