Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulinkaaaaa5

Przedszkole Bajkowe Ogrody Aleksandrów Łódzki OPINIE

Polecane posty

Gość paulinkaaaaa5

Witam, chciałabym zapisać od września swojego maluszka właśnie do tego przedszkola. Nie znam szczegółów dot. ofert, więc chciałabym, abyście wyrazili swoje zdanie na temat tej placówki. Każda opinia jest dla mnie ważna, każda dodatkowa informacja, dlatego liczę na waszą pomoc.

Gość gość
No to pierwszym atutem moim zdaniem jest ogród... Ogromny, fajnie zaaranżowany. Dzieci wiosną i latem spędzają tam praktycznie non stop czas. Wiesz - takie obcowanie z naturą :) Na moim dziecku ogród robi wielkie wrażenie. Zauważyłam, że synek stał się spokojniejszy, jest grzeczniejszy. Więc ja osobiście zauważyłam same pozytywy pobytu w tym przedszkolu.

Gość gościnniemalgosia
Ja chwalę świetne jedzenie. Moje dziecko zawsze wychodzi z przedszkola najedzone. Przedszkole nie oszczędza na dzieciach - można z czystym sumieniem pozostawić dziecko pod ich opieką. Kolejna sprawa moim zdaniem to rodzinna atmosfera, która sprzyja pobytowi i w przypadku mojego dziecka miało duże znaczenie w klimatyzowaniu się :)

Gość gość
Dla mnie metody pracy są największym atutem. Nie wiem, czy widziałaś na stronie internetowej , co przedszkole oferuje? M. in Metoda Weroniki Sherborne, Metoda M,A.Kniesów, Metoda Edyty Gruszczyk-Kolczyńskiej, itd. Ogólnie mnóstwo, no i efekty są.

Gość gośćl
Żadna z was nie wspomniała o czesnym :P Paula, za przedszkole płaci się 420 zł miesięcznie, więc myślę, że nieźle porównując inne łódzkie przedszkola. Wpisowe 400 zł, ale to jednorazowe, wiec wiadomo ;) Przyznam Ci, że ja osobiście nie mam żadnych zastrzeżeń. Z kadrą wspaniale mi sie współpracuje .

Gość gość
Sporo rodziców w gronie moich znajomych interesuje się tym przedszkolem, ale chyba nie będzie w tym roku tak łatwo zapisać dziecko do tego właśnie przedszkola :) Na szczęście ja już mam zaklepane miejsce dla dziecka. Pozdrawiam

Gość gość
Mnie się udało :P Mega się cieszę, bo mnie pani powyżej mocno wystraszyła :) Nie mogę doczekać sie września:)

Gość gość
I jak tam dziewczyny po rozpoczęciu roku ? Jak wasze dzieciaki się czują po tych kilku dniach? Bo w przypadku mojej Monisi nie mam uwag ;) Mała jest tak zadowolona, już mi zaczęła opowiadać o jakichś koleżankach, o paniach w przedszkolu. Widać, że jej się podoba :)

Gość gość
Kurczę, przedszkole naprawdę fajne. Opiekunki sympatyczne, widać, że znają się na rzeczy,nie krzyczą na maluchy. Moja mała ma juz swoją ulubioną :) Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolona z wyboru.

Gość gość
Poszukuję aktualnych opinii o przedszkolu bajkowe ogrody bo te co znalazłam są z 2015

Gość gość
Ja przejrzałam bardzo dużo ofert przedszkoli w Łodzi i wybrałam w końcu http://www.przedszkolealbercik.com.pl/ :) Córeczka uczeszcza od września. Bardzo zadowolona jestem, opłaty nie są duże a opieka świetna, płaci się tez tylko za te obiady na ktorych dziecko jest obecne. I sa też super zajecia z tańca

Gość gość
Witam, niestety standard przedszkola Bajkowe Ogrody bardzo się pogorszył. Mój synek chodzi tam od roku i z początku był bardzo zadowolony, chętnie rano wstawał i biegł do kolegów. Teraz sytuacja zmieniła się nie do poznania. A wakacje w tym miejscu to już horror. Brak kadry, mnóstwo dzieci przyjętych tylko na krótki okres. Osobiście nie polecam. Na pewno nie jest to placówka przyjazna dzieciom.

Gość gość N
Przedszkole idealne! Pani Dyrektor, Panie uśmiechnięte interesujące się dziećmi, cierpliwe. Świetny kontakt, dużo zajęć dodatkowych. Córka chodziła z przyjemnością do tego przedszkola, a dzieki dużej ilosci zajęć dodatkowych rozwijała swoje zainteresowania i talenty. Dzieci są bardzo dobrze przygotowane do przejścia z okresu przedszkolnego do 1 klasy. Wyżywienie super, dziecko, które jest niejadkiem było zachwycone posiłkami w przedszkolu i w domu prosiła o takie same :-) Gorąco polecam!!!!

Gość gość
Całkowicie zgadzam się z poprzednią opinią. Najważniejszy dla mnie i dla męża był fakt, że synek od momentu, kiedy przyszedł na "chwilę" w wakacje, na czas urlopu w jego przedszkolu, nie chciał już wracać, do swojego "starego". I jest tam do dziś. Dla mnie, jako rodzica, najważniejsze jest jego szczęście (pojmowane dzięki wrażliwości dziecka). Każdy dorosły kieruje się swoimi, kluczowymi dla siebie, argumentami przy podejmowaniu różnych decyzji. Dziecka nie da się przekonać/oszukać, w kwestiach emocji. Albo coś "kupuje", albo czuje "przekręt" i głośno o tym mówi. Nie sposób zostawiać je w miejscu, w którym nie czułoby się bezpiecznie. A po ilości uśmiechniętych dzieci widać atmosferę, jaka panuje w przedszkolu. Wystarczy wejść i się przekonać. Mama

Gość gość
czy w ramach czesnego w przedszkolu Bajkowe Ogrody jest zapewnione wyżywienie?

Gość gość
wyżywienie jest dodatkowo płatne - 12 zł

Gość gość
zapisałam dziecko do tego przedszkola z tego co wiem, to są jeszcze wolne miejsca, ale już coraz mniej zdziwiłam się, bo przecież rekrutacja trwa ta krótko ;)

Gość gość
jestem pozytywnie zaskoczona jak muzykoterapia pozytywnie wpływ na moje dziecko i jak je uspokaja muzyka ma dobry wpływ na malca i cieszę sie, że takie zajęcia prowadzone są właśnie w Bajkowych Ogrodach

Gość gość
fajnie, że nie mają takiego wysokiego czesnego

Gość gość
czesne nadal wynosi 420 zł? czy coś się zmieniło ?

Gość gość
Tak ,czesne nadal 420 zł

Gość gość
my już zakończyliśmy przygodę z tym przedszkolem i trochę nam smutno, bo to była wspaniała przygoda!!! :) polecam!

Gość gość
jestem podekscytowana, bo w zeszłym tygodniu zapisałamd ziecko i już nie mogę się doczekać września

Gość gość
czy na terenie przedszkola jest plac zabaw?

Gość gość
tak, są dwa place zabaw

Gość gość
moim zdaniem to fantastyczne miejsce dla dzieci dużo zajęć, wspaniałe opiekunki, młode, ambitne, kreatywne i kochają dzieci!

Gość gość
fantastyczna placówka, dużo zajęć w ciągu dnia,opiekunki są bardzo sympatyczne, kreatywne,wiedzą jak dzieciom zorganizować czas bezstresowo i troskliwie

Gość gość
czesne nie jest tak wysokie jak w innych przedszkolach, na dodatek opiekunki są bardzo kompetentne i pelne zaangażowaia polecam!

Gość Paula

Dziś byliśmy zapisać naszego 3 latka. Będzie chodził w wakacje oraz od roku szkolnego 2019/2020. Byliśmy tam tylko chwilę, a Nikoś już nie chciał wychodzić. Kiedy my omawialiśmy szczegóły z Panią Dyrektor, on już świetnie się bawił 😄 Mam nadzieję, że z podobnym entuzjazmem będzie tam chodził już za kilka miesięcy. Na pierwszy rzut oka wszytko wydaje się super. Salki przytulne, niewielkie grupy (10-15 osób), czyste toalety i piękny plac zabaw. Czesne tak jak było wspomniane 420 zł + 12 zł dziennie za 3 posiłki. Zobaczymy jak to będzie 🙂