Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dokąd w podróż poślubną jesienią?

Polecane posty

Gość gość

W październiku bierzemy ślub i większość rzeczy już jest zaplanowana. Tylko wahamy się, gdzie jechac w podróż poślubną. Jak myślicie, gdzie będzie jeszcze w miarę ciepło i pogodnie?

Gość gale
Jeśli was stać, to polecam jakieś ciepłe wyspy, na przykład kanaryjskie. Tu możesz o nich dokładniej poczytać i zobaczyć ceny: http://www.qtravel.pl/inspiracje/wyspy-kanaryjskie-id488 Tam na pewno będzie ciepło, o pogodę nie musicie więc się martwić, a i podejrzewam, że z rozrywkami nie będzie problemów. Do tego wszyscy znajomi będą wam na pewno zazdrościć. Pytanie, czy fundusze pozwolą.

Gość gość
a ja polecam poczekać do grudnia i wtedy macie ogromny wybór, jeśli chodzi o egzotykę: Kenia, Tajlandia, Filipiny, czy Karaiby. Grudzień - Styczeń to najlepsza pora na takie kierunki

Gość gość
ps. na Kanarach w październiku wcale nie jest za ciepło. Kąpiel w oceanie odpada, jedynie w podgrzewanym basenie, o ile hotel taki ma.

Gość gość
I polecam last minute , dużo taniej a jesienią to już w ogóle :-)

Gość Majordomuss
A może wybierzecie piękną Polską jesień :) Polecam szczególnie Jurę Krakowsko Czestochowską :) Możecie np. zatrzymać sie w hotelu http://www.hotelfajkier.pl/wellness-spa i wolnej chwili korzystać z tamtejszego SPA :)

Gość Gabryska9
Teraz bardzo modnym kierunkiem jest Tajlandia :) Ale może lepiej wybrać się tam z biurem, które specjalizuje się w tego typu egzotycznych wycieczkach np. http://czajkapodroze.pl/tajlandia-wycieczki ? Co wy na to?

Gość gość
a później, po bankructwie biura krzak pluć sobie w brodę. No chyba, że się uda i zginiecie w zamachu w Bangkoku. Ktoś, kto pisał o Kanarach też w duxxx był i góxxx widział. Akurat październik tam jest najlepszym miesiącem. Ale jak was stać, polecam południową Portugalię, jeśli nie, to Turcja, ale pięć gwiazdek, na cztery nawet nie patrzcie.

Gość gość
a my bylismy w naszym cudownym polskim Karpaczu, Boże ale było pieknie, pogoda super mimo ze byl październik to w ktotkim rekawie spokojne po miescie mozna było chodzic. mielismy super hotel, klimacik był wspaniały. nie zamieniełabym tej podrózy na zadne majorki, grecje itp.

Gość gość
akurat na kanarach byłam kilkakrotnie i woda w październiku miała ok. 20-22 st. Dla mnie to prawie jak Bałtyk :O (przeważnie ma 18-20) Bez porównania z 28-29 w grudniu w Kenii.

Gość gość
UWAGA dla nie czytających ze zrozumieniem - piszę o temp. wody (oceanu) , nie powietrza :)

Gość gość
Na Kanarach masz w październiku/listopadzie 22-23 stopnie i kąpać się można. Ale ja myślę, że jeszcze lepsze będzie południe morza śródziemnego. Fakt, rybki podszczypują, ale woda jeszcze ciepła, szczególnie na Sycylii, czy w południowej Hiszpanii. Również Grecja jest wówczas tania, a bardzo ciepła.

Gość gość
Turcja Egipt powiadacie ?! Chyba że chcie sobie :D dostarczyć ekscytujących przygód z zarośniętymi panami ...

Gość gość
Madera, Azory, Wyspy Zielonego Przylądka, któraś z Wysp Kanaryjskich :)

Gość gość
Nasza podróż poślubna też była w jesieni, końcem września i wybraliśmy polskie morze, a konkretnie pojechaliśmy do Ustki, gdzie w Hotelu Lubicz wykupiliśmy sobie pakiet dla dwojga. Hotel piękny, spa wspaniałe, przyjemna i piękna okolica z widokiem na Bałtyk. Wróciliśmy wypoczęci i zrelaksowani :)

Gość gość
Full wypas masz w Western Camp, bardzo polecam to miejsce, dla rodziny z dziećmi jest idealnie. Wygodny nocleg w domku, wokół dużo miejsca żeby sobie w plenerze odpocząć – aktywnie albo mniej aktywnie. Dzieciaki się wyszalały na placu zabaw, a ja sobie trochę połowiłem w łowisku które na miejscu udostępniają..żona to leniwie na leżaczku czerpała z promieni słońca bo się nam akurat pogoda trafiła cymesik!