Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

basen

Polecane posty

Gość gość

Czy w ciąży chodziłyście na basen, mnie lekarz pozwolił bo siada mi kręgosłup, przytyłam już 15 kg i zapewne to nie koniec a uwierzcie, że nie pochłaniam jedzenia kilogramami. Jestem w 30 tyg. ciąży i boję się czy to jednak nie zaszkodzi maluchowi bo wczesniej jednak nie pływałam.

Gość gość
Nie chodziłam bo i tak miałam często infekcje a po basenie to dopiero by było...

Gość gość
Całą pierwszą ciążę chodziłam 3 razy w tygodniu na wodny fitness i 1-2 w tygodniu popływać. Infekcja przytrafiła mi się tylko raz i to pod koniec, nie wiadomo na ile basen się do tego przyczynił. Teraz w drugiej nie mam czasu i chodzę tylko raz. I wszystko ok. Skoro lekarz Ci zaleca to nad czym Ty się zastanawiasz?

Gość gość
Bardzo chciałam chodzić na basen w ciązy, ale miałam ciągle infekcje i lekarz odradził. Jeżeli basen okaże się zlym pomyslem jest cala baza cwiczen wzmacniajacych kregoslup. Chociaz i tak najwazniejsza jest wlasciwa postawa, zarowno przy chodzeniu jak i siedzeniu.

Gość gość
Jeśli nie masz predyspozycji do infekcji to możesz.... Jeśli przed ciążą lapalas w basenie jakieś zarazki to nie.... I pamiętaj najlepiej rano bo woda jest najlepiej przefiltrowana

Gość gość
Zabezpieczaj się odpowiednio przed infekcjami i będzie dobrze. Ja tak robiłam i calą ciążę nic mi się nie przytrafiło a mój kręgosłup prawdopodobnie był w siódmym niebie:))) Kapsułka probiotyku dopochwowego, takiego jak invag, po każdym pływaniu ale na noc i będzie o.k. On przywraca właściwą mikroflorę w pochwie i hamuje rozwój bakterii. Koniecznie do higieny intymnej po basenie płyn z kwasem mlekowym.

Gość gość
Przez całą ciążę chodziłam na basen. W tym czasie zażywałam provag, dzięki niemu nie miałam problemów intymnych. Probiotyk dobrze regulował pracę jelit dzięki czemu zaparcia również mnie nie męczyły.

Gość gość
Ja jestem w 36 tc i dzisiaj właśnie wybieram sie na basen, ogólnie całą ciąże pływam raz w tygodniu, nie miałam nigdy infekcji a po pływaniu czyje się rewelacyjnie, wszelkie bóle ustepują.

Gość mmięta
można chodzić na basen, ale trzeba się trochę zabezpieczać-bo ryzyko złapania infekcji na pewno wzrasta. Nie siadaj byle gdzie, nie kładź ręcznika, unikaj jaccuzi. Stosuj sobie probiotyki-ja w ciąży stosowałam invag, też chodziłam na basen-też uważam że nic nie odciążą kręgosłupa tak jak pobyt w wodzie..