Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaparcia u niemowlaka szukam pomocy

Polecane posty

Gość gość

Dziecko ma 1,5 miesiąca i ma zaparcia. Jest głównie na piersi i od kilku dni jak muszę wyjść na kilka godzin to mm. Zaparcia zaczęły występować od kiedy skończył miesiąc. Byłam u pediatry, ale żadne rady nie działają. Przeanalizowałam swoją dietę i wykluczyłam wszystko co może powodować zaparcia. Nie zadziałało. Mleko mm zmienione dwa razy, też brak efektu. Wątpię, żeby to było mleko bo są dni kiedy jest tylko na piersi i też problem. Herbatka z kopru nie pomaga. Wina chyba leży w moim menu, ale naprawdę nie wiem co to może być. Kolek nie ma, żadnego problemu z gazami, tylko te zaparcia. Kilka razy skończyło się czopkiem bo wiercił się i ewidentnie bolał go brzuch. Czopek działa, wypróżni się. Może któraś z bardziej doświadczonych mam wie gdzie leży problem?

Gość gość
Ugotować kleik z siemienia lnianego i dodawać do wody na mm

Gość Laura_1988
może spożywasz za dużo cukru? ja mojemu synkowi kiedyś dawałam tzw. glukozę do picia a w praktyce była to woda z cukrem. miał przez to straszne zaparcia a ja się zastanawiałam co jest nie tak bo przecież pić dostaje, lekarz mi poradził bym dawała samą wodę i rzeczywiście zaparcia minęły.

Gość gość
Może być i alergia zwłaszcza, że dziecko ma te magiczne 1,5miesiąca. Potem mogą dojść inne objawy.

Gość gość
Nie jestem autorką, ale ten sam problem dotyczy niestety mojego dziecka. Ma prawie 2 miesiące. O co chodzi z tą ewentualna alergią? Bo u mnie też nic nie pomaga na zaparcia.

Gość gość
Wątpię, że to dieta. Mój też miał zaparcia, przeszło z czasem.

Gość gość
to jest normalne u takich dzieci,moja ma juz prawie 4 miesiace i juz jej przechodzi:) więc cierpliwości bo ma jeszcze układ pokarmowy nie ukształtowany twoja:)

Gość gość
Chyba przyczyny a nie pomocy Gluten, grzybica przyczyn WIELE

Gość AleksandraJos
Takiemu maluchowi to nie wiele możesz podać, próbuj sposobów, które dziewczyny podpowiedziały. Ja mam 7 miesięcznego już malucha to jak ma zatwardzenie to podaje mu rozpuszczony w wodzie dicopeg junior i o kłopocie.

Gość gość
wiecej wody niech dziec***iją, brak płynów też powoduje zaparcia

Gość gość
zrob marchwianke

Gość gość
Mnie po porodzie meczylo straszne zaparcie, mama polecila mi herbate rumiankowa. Zadzialala na mnie, ale poniewaz karmilan piersia to przeczyscilo tez strasznie malego;-) wiekszosc herbatek rumiankowych dla niemowlat mozna stosowac juz od 1 miesiaca albo i wczesniej.

Gość gość
Co za nniedoedukowana mamuśka. Dziecko zrobić łatwo :D a skutki dawania du*py każdemu jak leci mamy na kafe :/