Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamitta

Czy mam się martwić szybkim przybieraniem na wadze?

Polecane posty

Gość Mamitta

Witajcie Przed ciążą ważyłam 55 kg przy wzroście 169cm, byłam szczuplusieńka. Jestem obecnie w 24 tygodniu ciąży i ważę 65 kg ( w każdym miesiącu przybierałam po 2 kg, natomiast w ciągu ostatniego miesiąca przybrałam aż 5 kg) Czy mam się martwić? Dodam,że tyję tylko w brzuszku i w policzkach ( jak się śmieję to widzę policzki- bez lusterka , haha) Proszę o komentarze. Dziękuję i pozdrawiam przyszłe mamusie :)

Gość gość
Nikt nie odpowiada nie warto

Gość gość
10Kg w brzuchu, to niemożliwe. Prognozuję że do końca ciąży przytyjesz jeszcze minimum 10kg.

Gość gość
Ciężko coś mi powiedzieć, bo sama do połowy ciąży nie przytyłam ani kg, a na koniec i tak miałam 14 kg na plusie.

Gość gość
Może woda się zbiera w organizmie, do końca ciąży prztyjesz jeszcze dużo, najwięcej się przybiera w ostatnim trymestrze. Po co tyle jesz??

Gość gość
Bardzo duzo już przytyłaś 2 kg w miesiąc to można utyć w ostatnim trymestrze kiedy dziecko rosnie a nie do tej pory... Ja jestem w 36 tc i przytyłam 11 kg a przed ciąża 58 kg przy 176 cm

Gość gość
Autorko, nie martw się, ja mialam tak samo, do 5 m-ca 1 kg tygodniowo, w 5 m- cu- 6 na plus, teraz jestem w 37 tc i 23 kg do przodu od zajscia w ciążę. Jem normalnie, tak jak przed ciążą, zwiekszylam tylko ilosc warzyw i owoców i wody, na to po prostu mam ochotę. Nic nie zrobisz, do tego dochodzi tez woda zatrzymana w organizmie. Jedne tyja mniej, inne więcej. Moja koleżanka o figurze modelki utyla w ciąży 30 kg! Jedzac normalnie i pracujac prawie do końca, a druga lezala z powodu ciąży zagrozonej, jadla nawet w nocy slodycze i przytyła 8 kg.

Gość gość
ja do 24 tc mialam 16 na plusie... Przed ciaza mialam niedowage, ale duzo jadlam, w ciazy chyba jeszcze wiecej... Pozniej 'wykryto' cukrzyce ciazowa, zaczela sie dieta i ciaze konczylam z 10kg na plusie. Wniosek? Jesli nie chcesz przytyc za duzo -jedz zdrowo. Nie ma opcji zeby jesc zdrowo, w odpowiednich ilosciach i przytyc duzo, woda woda, ale 30kg (bo i takie przypadki znam, a i sama bym pewnie tak skonczyla gdyby nie cc) nie przytyjesz przy zdrowej diecie

Gość Mamitta
Ślicznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi :) Niedługo mam badanie poziomu stężenia glukozy we krwi, więc zobaczę co tam słychać. Ogólnie piję bardzo dużo wody, codziennie dostarczam też organizmowi mixu warzyw w postaci płynów. Owoców jem za to mniej bo uwielbiam teraz tylko banany, jabłka, truskawki. Słodycze to jak ktoś upiecze ciasto domowe- wymiękam, ale nie kupuję nic w sklepie słodkiego oprócz banana :D Nie obżeram się :) haha słowo! :D Obawiam się że 20 kg mnie powita z przyjaznym potrząśnięciem ręki ;) Pozdrawiam serdecznie

Gość gość
tak jak ktoś napisał woda wodą ale bez przesady, 30 kg wody w organiźmie się nie przybiera w trakcie ciąży:/ przyrost wago powinien byc w okolicach 9-11 kg bo tyle wazy dziecko i wody płodowe, ja sama przytyłam juz 12 a dopiero w 8 miesiacu jestem i jak skonsultowałam sie z dietetykiem to okazało sie ze moje ,,zdrowe zywienie" jak mi sie wydawało wcale nie ejst takie zdrowe- wiele osób zapomina że w owocach tez jest masa cukru oprócz witamin i owszem są potrzebne ale nie zawsze w takiej ilosci jakiej nam sie wydaje-albo musli - tez ma duzo cukru a wydaje sie zdrowe, same soki 3 dniowe lub zwykłe owocowe tez zawieraja mase cukru, ogólnie ja w 4 miesiacu przytyłam 5 kg co nie powinno miec miejsca i po tym zdarzeniu zaczełam monitorowac swój przyrost wagi-teraz tyje 2 kg na miesiac czyli tyle ile powinnam ale 5 kg w poczatkowym okresie to jednak przegiecie:) autorko wiem co mówie