Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vanessa1108

Swędzaca wysypka na calym ciele w ciąży !

Polecane posty

Gość vanessa1108

Witam Panie ,  Bede wkrotce mloda mama , ale juz zaczynaja sie objawiac dziwne dolegliwosci . Jestem w 16 tyg ciazy i od tygodnia meczy mnie swedzaca wysypka , raczej grudkowa bo wypryski nie sa wypelnione ropa . Zaczelo sie od swedzenia na lydkach , co zgosilam lekarzowi na wizycie ale powiedzial ze to moze po goleniu , lecz juz 4 dni po wizycie wygladam jak chodzaca grudka ! Mam wysypke wszedzie oprocz twarzy , dloni i stop . Dlatego nie pasuje mi zadna dolegliwosc ciazowa , czytalam o kazdej i nic mi nie pasuje . Przed ciaza nie bylam uczulona na nic i nie mialam tez alergii . Wysypka potwornie piecze i swedzi a najbardziej wieczorami i w nocy . Czekam na zaproszenie od dermatologa ale jakos nie przychodzi a ja jestem zdesperowana i przestraszona . Nie wiem czy zagraza to zdrowiu malenstwa oraz mojemu . Pomozcie moze ktoras z was tez to miala !

Gość gość
a przeszłaś juz kiedys różyczkę?

Gość vanessa1108
Nie nigdy nie mialam jeszcze rozyczki

Gość gość
może to jest to? masz w tych okolicach tez? jezeli tak to smigaj jutro do lekarza bo to niebezpieczne w ciazy Charakterystycznym objawem różyczki jest wysypka, która pojawia się najpierw za uszami i na czole, a następnie przechodzi na klatkę piersiową i obejmuje całe ciało. Drobne czerwone plamki zlewają się ze sobą tworząc duże zaczerwienione obszary skóry. Zmiany skórne w różyczce zanikają po około 3 dniach od pojawienia się. Różyczce towarzyszą również powiększone węzły chłonne na potylicy, za uszami i na szyi. Często występuje także niewielka gorączka.

Gość vanessa1108
Wlasnie czytalam o rozyczce w ciazy to bardzo grozne ale nie passuje do moich objawow nie mialam niczego za uszami i na czole , z wezlami chlonnymi tez wszystko ok wiec mam ogromna nadzieje ze to nie to bo czytalam czym to grozii dla malenstwa :(

Gość gość
jesteś w ciąży, masz jakąś wysypkę i pytasz na forum??? do lekarza, natychmiast!

Gość gość
Zdecydowanie, powinnas jak najszybciej skonsultowac się ze specjalista! Ze swojej strony mogę polecic ci klinike http://gzmedica.pl/, maja tam naprawde fachowych lekarzy