Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niepewna zaręczona

Polecane posty

Gość gość

Cześć, Mam problem.Od ponad roku spotykam się z mężczyzną który ma dziecko z pierwszego związku. Dziewczynka (Monika) ma 3 lata. Miesiąc temu Tomek oświadczył mi się a ja przyjęłam zaręczyny z ogromnym wzruszeniem. Teraz gdy układamy w głowie jak będzie wyglądało nasze życie zauważam że wiele spraw jest nieuporządkowanych. Np. sprawy alimentacyjne i wizyt z Monisią. Tomek tłumaczy że nie potrzebował nigdy przymusu sądowego zawsze dogadywał się z byłą dziewczyną. Ostatnio znajoma powiedziała mi że widuje często Tomka jak chodzi na spacery z byłą i Moniczką oraz jak wychodzą razem w 3 na basen. Nie miałam o tym pojęcia. Porozmawiałam z Tomaszem a on oznajmił mi że tej kobiety równie dobrze może nie być ale sama chce chodzić więc jak chce to ok. Zastanawiam się czy niepewność co do rzeczywistych uczuć mojego ukochanego jest adekwatna do sytuacji czy takie zachowanie jest anomalią. Nie mam znajomych z składanych rodzin i nie wiem jak powinny wyglądać takie relacje. Jaka jest wasza opinia??

Gość gość
tez nie mam takiego doswiadczenia ale zastanowiloby mnie to czego mi o tym wczesniej nie powiedzial skoro macie sobie mowic wszystko i stworzyc rodzine

Gość gość
No właśnie. Najgorsze jest to że on opowiadał o czasie, który spędził z Monisią ale nigdy nie wspomniał że jej mama także tam była :-(

Gość gość
Jej matka zawsze będzie obecna w jego życiu. Łączy ich dziecko. Z choinki sie urwałaś, że o tym nie wiedziałaś?

Gość gość
Jasne że wiedziałam i to akceptuję. Tylko pytam czy to "normalne" że chodzi się na wspólne spacery z kobietą która ma innego męża. I czy waszym zdaniem jego uczucia są szczere w chwili w której mi o tym nie mówi. Nie jestem obiektywna bo z jednej strony chce mi się płakać a z 2 staram się zrozumieć i kocham go.

Gość gość
Może poczekaj z tym weselem kolejny rok. Nic nagle.

Gość gość
zaproponuj mu ze nastepnym razem pojdziesz z nim

Gość gość
a ile juz z nim jestes?

Gość gość
Jeżeli rozstali się w zgodzie to zapewne raz na jakiś czas mozna wyskoczyc na spacer. Przeciez to frajda dla dziecka. Ale nie pytaj czy jest z Toba szczery, czy jest z Toba z braku laku i Cie oszukuje, bo skad my to niby mamy wiedziec?

Gość gość
Zaproponowałam. I powiedziałam że jest mi przykro że nie mi o tym nie powiedział. a co do wesela to chyba faktycznie poczekam :-( Nie ufam mu bo jak zaczynaliśmy się spotykać to mówiłam mu że jest mi smuto jak w niedzielę siedzę i czekam z obiadem a on wychodzi z nimi na spacer. On obiecał że będzie wychodził z córką sam bo widują się tylko raz w tygodniu na kilka godzin.

Gość gość
No i własnie mozecie razem gdzies zabierac tą mała

Gość gość
ale mała chce spędzać czas z mamą i z tatą a nie z obcą babą!

Gość gość
ślub chcesz brać a nic o nim nie wiesz - nawet z nim nie mieszkasz po co ci obce dziecko, na które będziesz musiała pracować? i założę się, że on już nie chce więcej dzieci

Gość gość
dziewczynow co ty sie pakujesz??? w kawalera z dzieckiem?? chcesz tez samotna matka zostac? zabezpieczaj sie dokladniej..

Gość gość
Masz byłą i dziecko min.jeszcze 22.lata,jesli będzie sie uczyć ,na karku.Twoj wybor.

Gość gość
Facet z dzieckiem ok, ale jeśli nie ma kontaktu z matka dziecka. Tu kontakt ma ciągły, więc to oznacza życie w niepewności. Nigdy nie będziesz mu w 100% ufała. A nie tak powinno być w małżeństwie. Ja niczego nie odradzam, tylko proponuję żebyś przemyślała sprawę.