Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żłobek a moje studia

Polecane posty

Gość gość

Witam.W tym roku chce iść na studia medyczne.Niestety w żłobku nie chcą przyjąć mojej córki bo aktualnie się nie uczę ani nie pracuje .A ja się pytam ,że niby jak mam iść pierw do pracy lub do szkoły zanim oddam dziecko do żłobka. Kto się dzieckiem zajmie zanim je przyjmą. Co za idiotyczny system! !!

Gość gość
Halo? Miał ktoś podobna sytuacje? W przypadku pójścia do pracy może? ? Wszyscy uważają że nasz system jest taki normalny? Panie w żłobku mają to gdzieś. .

Gość gość
No dobrze, wg ciebie jesteś biedna nie zrozumiana przez panie w żłobku.... Ale pierwszeństwo mają ci co już pracują tj.: pracowali przed ciążą, potem ciąża, poród, macierzyński, a potem zapisanie do żłobka żeby wrócić do pracy.... Ci mają pierwszeństwo.... Takie to nie zrozumiałe????? dlatego warto najpierw pójść do roboty a potem myśleć o dziecku a nie na odwrót. rozwiązanie dla ciebie? żłobek prywatny lub niania....sorry ale z jakiej racji masz mieć większe prawo do żłobka niż osoby które płaciły ZUS i podatki? no myśl racjonalnie, a nie " bo ja chciałam studiować "

Gość gość
A kobiety które teraz muszą zacząć pracę z różnych powodów. Np.bo mąż odszedł lub stracił pracę .cokolwiek. .to co mają zrobić? Skończyłam szkole w 6 Mc ciąży. Kto by przyjął do pracy kobietę w zaawansowanej ciąży. .