Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze dzieci przed wyjsciem do przedszkola jedza sniadanie w domu?

Polecane posty

Gość gość

Bo moj niejadek nie je..

Gość gość
Moja tez nie je, ale my nigdy nie jemy śniadania zaraz po wstaniu z łóżka, nawet w wolne dni.

Gość gość
Córka ranoi pije tylko sok pomarańczowy i na 7 zaprowadzam ja do przedszkola . Tam je śniadanie o 8.30 .

Gość gość
Mój syn zawsze je.wszyscy jak wstajemy to jemy śniadanie.

Gość gość
Nie je sniadania. Zazwyczaj wstajemy ok. 7:30 i o 8 jest juz w przedszkolu, gdzie o 8:30 ma sniadanie

Gość gość
zawsze je, jedną kanapę, z dżemem, almette, wędliną, jakąś pastą do chleba, serem żółtym. Wstaje, je, myje zęby, buzię, ubiera się i idziemy do przedszkola.

Gość gość
dziecko nie nauczone że rano się je śniadanie w domu, nie będzie go jadło i potem. A jak pójdzie do szkoły?

Gość gość
zawsze rano pije kubek mleka albo kakao, sporadycznie płatki z mlekiem.

Gość gość
oczywiście ze je. Nie wyobrażam sobie sama wyjść bez śniadania, tym bardziej dziecko.

Gość gość
też nie jadłam bo nie chciałam tego jeść w domu zazwyczaj był suchychleb i rodzice nie patrzeli żeby kupić coś co ja lubię . Raz była,m wysłana do lekarza przez szkołe bo mdlałam , lekarz kazał mi jeść śniadanie i poprostu leżeć kiedy mi było niedobrze. Omdlenia były głownie ze strachu

Gość gość
To lepiej jeść dwa śniadania i zapytać dziecku żołądek? Ty też jesz śniadanie o 7.00 potem 8.30? Bo ja bym nie była w stanie

Gość gość
Dziecko wstaje wcześnie, razem z nami o 5.30, ja szykuję się do pracy, mąż przygotowuje śniadanie i obiad. Razem jemy śniadanie. Mąż zaprowadza dziecko na 8 do przedszkola,

Gość gość
Moje wszystkie dzieci jedzą razem z nami śniadanie mamy syna 14 lat, córkę 7 lat, syna 5 i najmłodszy ma 9 miesięcy. Rano jak wstają to mam już na stole śniadanie. A drugie jedzą w szkole.

Gość gość
Jak można nie dawać dziecku śniadania? Jeśli od samego początku tego się nie nauczy to całe życie może mieć z tym problem. A śniadanie to podstawa.

Gość gość
Błąd popełniają tez przedszkola ze dają dzieci 1sze i 2gie śniadanie. Tym samym sugerują rodzica ze po co dawać dziecku 3 śniadanie? W moim obecnym przedszkolu jest jedno śniadanie o 9.30. Dzięki temu rodzic musi dać dziecku rano jedzenie bo będzie głodne do tego czasu.

Gość gość
U nas na drugie sniadanie w przedszkolu jest marchew lub owoc

Gość gość
Moje dzieci zawsze przed przedszkolem jadly w domu platki lub kanapke ( niewile) a w przedszkolu drugie sniadanie. A na trzecie to owoc lub warzywa surowe ktore wedlug mnie byly niejadalne . Twarde gruszki . Kamienne kiwi itp .przedszkole tylko pieniadze na to tracilo.

Gość gość
W naszym domu panuje zasada, bez śniadania nie wychodzę z domu. Co na śniadanie? różnie - w okresie jesienno-zimowym mała miseczka kaszy jaglanej i płatków owsianych ugotowanych z dodatkiem suszonych owoców i ziaren plus łyżeczka miodu. latem, bez problemu - kefir, jogurt, maślanka z owocami plus mała kanapka z rzodkiewką, pomidorem i szczypiorkiem.

Gość gość
Pije mleko albo kakao, w domu nic by nie zjadł, z dziećmi ladnie je, tylko mlekiem by mógł żyć :/

Gość gość
Moje dziecko już nie jest przedszkolakiem, ale jak był, to zjadał pół kanapeczki (dosłownie 3 gryzy), bo jakoś tak dziwnie byłoby mi prowadzić go na czczo, szczególnie zimą. Gdybym dawała mu 10 kanapek, to też pewnie by zjadł, bo miał niesamowity apetyt, ale musiałam uważać na jego wagę.

Gość gość
Moja córka zawsze je. Wstajemy ok 6 rano i od razu idziemy przygotować sniadanie - zazwyczaj platki owsiane z owocami. Córka sniadanie w zlobku ma dopiero o 8:30

Gość gość
Córka niejadek piła szklankę mleka a syn je zupę mleczną.

Gość gość
Wypija tylko kubek kakao. Przez całe swoje dzieciństwo i czasy szkolne w domu sniadania nie jadłam z prostego powodu. Zaraz jak wstane nie jestem głodna i nie jestem w stanie nic zjeść. Co do przedszkola.... śniadanie jest 8.30 więc dla mnie bez sensu dwa śniadania

Gość gość
Wymyslacie z tymi śniadaniami, ja całe życie nie jem i żyje. Wole dłużej pospać a pierwszy posiłek jem dopiero w pracy (wcześniej w szkole). Jak czytam, że niektórzy wstają o 5:30 (!!!), żeby zjeść śniadanie to mi słabo, dobrze że moi rodzice nie mieli takich pomysłów. Przecież te dzieci jedzą w przedszkolu :o

Gość gość
je kanapkę z dżemem, albo miodem i kakao pije

Gość gość
co dzieci jedzą w przedszkolu i ile to tylko ich słodka tajemnica bez śniadania nie powinno się z domu wychodzić, jakie by ono nie było a dziecko zwłaszcza