Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znam 2 jezyki obce, jakie szanse na dobra prace w Polsce?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie znam plynnie niemiecki i angielski w mowie i pismie. Czy mialabym w Polsce szanse na dobra prace?

Gość gość
Mieszkam w Niemczech od wielu lat, chodzilam tu rowniez do szkoly i zastanawiam sie czy nie wrocic do Polski.

Gość gość
to super ze znasz 2 jezyki obce ale akurat skończeniem szkoły w Niemczech to bym się nie chwalila bo poziom jest tragiczny.

Gość gość
Chodzilam tu tez na studia, a studia juz sa na wyzszym poziomie niz niektore prywatne uczelnie w Polsce ;) wiem bo wiedzialam nonatki kolezanek w Polsce. Wszystko zalezy od uczelni.

Gość gość
W Polsce nie masz szans na pracę, chyba że w Biedronce na kasie, ale tu ci się te języki za bardzo nie przydają

Gość gość
a ja myślę, że zaraz po doświadczeniu, znajomość języków obcych to też gówny atut potencjalnego kandydata, u mnie np znajomość po kursie języka niemieckiego po kursie w http://www.warszawa.oei.org.pl/ zaważyła na przyjęciu mnie na stanowisko na którym spełniam sie obecnie zawodowo

Gość gość
Sama znajomość języków to za mało, jeszcze jakiś konkretny zawód do tego.Szukali do firmy farmaceutycznej mgr farmacji lub analityki z angielskim i niemieckim,do banku z wyższym ekonomicznym+te języki, informatyków, do biur podroży i problem zaczyna się kiedy wymagają znajomości jeszcze jakiegoś języka oprócz angielskiego.

Gość gość
Szanse zerowe, w Polsce pracę znajdują analfabeci, którzy mają znajomości, wykształconym zostaje tylko zmywak w Anglii.

Gość gość
Znajomość języków nie pomoże. Trzeba mieć wpływowych rodziców np. lekarzy, radnych, sędziów lub być członkiem partii rządzącej lub koalicjanta (PSL) wtedy łatwiej znaleźć pracę. (U mnie w mieście dziwnym trafem ludzie z PSL dostają stołki w Gminie, Starostwie)

Gość tania90
Moim zdaniem bardzo duża :) www.linguajob.pl - masa ofert la specjalistów, głównie duże miasta, głównie angielski, niemiecki, czeski. HR, księgowość, spedycja - do wyboru, do koloru ;)

Gość gość
Znam dosyć dobrze angielski i szwedzki, mam 5 lat doświadczenia w księgowości. Czy dużo jest pracy we Wrocławiu, gdzie wymagana jest znajomość języka szwedzkiego?

Gość Aleks

Polecam ciekawy tekst na temat języków obcych na rynku pracy: https://lingroom.pl/en/blog/jaki-jezyk-obcy-obcy-zapewni-ci-wysokie-wynagrodzenie/