Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wygląda badanie urodynamiczne?

Polecane posty

Gość gość

czy któraś z Was miała to badanie? Czy to prawda, że przez cewkę i o***t wprowadza się jakieś rurki? czy to bolesne? Proszę napiszcie coś więcej o tym badaniu.

Gość gość
Ja miałam, więcej stracju niż wszystkiego. Wprowadzają cewnik przez cewkę moczową i napełniają stopniowo pęcherz wodą sprawdzając jego objętość,wytrzymałość na mocz itd. i pytają w trakcie kiedy chce się siku. Tylko wprowadzanie cewnika jest nieprzyjemne samo badanie nie boli. No i po wyjęciu musiałam wziąc furagin bo mnie piekła cewka moczowa.

Gość gość
bardzo Ci dziękuję za odpowiedź :) ja się najbardziej boję infekcji bo czytałam że po tym badaniu można mieć infekcję układu moczowego. Mam też obniżoną a właściwie już wypadająćą tylną ścianę pochwy i też się boję czy to jakoś źle nie wpłynie.

Gość gość
Na pochwę to badanie nie ma żadnego wpływu, ja tez się bałam infekcji dlatego jak mnie piekło to brałam furagin

Gość gość
O matko, a ja przeczytałam, że ci pękła cewka moczowa i zdziwiłam sie, że tak spokojnie do tego podchodzisz i że sam furgin na to wystarczyl. Tak to jest, gdy sie nie potrafi czytać. :D