Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amiaa

Włosy

Polecane posty

Gość amiaa

Hej, potrzebuje Waszej porady, być może ktoś przechodził przez coś podobnego lub po prostu zna się na koloryzacji! A więc, jestem naturalną blondynką, choć szczerze już nie pamiętam jak ten mój naturalny kolor wyglądał. Przez jakiś rok, może dwa farbowałam włosy na czarno, a raczej na czekoladowy brąz, z czego po kilku razach zrobiła się piękna czerń. Potem stwierdziłam, że chcę zostać blondynką (PLATYNOWĄ!!!) no i w tydzień zeszłam z tej czerni do platyny - efekt? Zniszczone włosy, suche i do ścięcia!!! Pochodziłam może z pół roku w tej platynie, po czym ją przyciemniłam, ale nie wyszło to co bym chciała, więc kupiłam czerń i przefarbowałam na czarno. I tak o to od tej mojej głupoty mija już jakiś 5 rok... mam długie włosy do pasa, bardzo gęste, ale już od dłuższego czasu zaczęłam się zasanawiać nad rozjaśnieniem, ponieważ mam dość tej czerni, tym bardziej, że kolor już nie wygląda tak pięknie jak kiedyś, jest taki wypłowiały, brzydki, cały czas widać okropne odrosty... no więc aby nie popęlniać blędów "młodości" :P przygotowałam się dużo lepiej do tej zmiany. Nie rozjaśniałam włosów bezmyślnie, stopniowo schodziłam kapielami rozjaśniającymi, a do tego baaaaaardzo duzo odzywek, olejków itp. Moje włosy jakoś strasznie na tym nie ucierpiały, co prawda nie są może w świetnej kondycji, ale tragedii też nie ma, jedynie to końcówki, jakieś2/3cm do podcięcia, ale nie w tym problem...! Moje włosy KOMPLETNIE nie chciały oddac tej okropnej czerni... po tylu rozjaśnianiach włosy zeszły na brązowo-rudy kolor, a i tak nie wszedzie, bo w nie których miejscach czern ledwo co drgnela, odrosty oczywiscie mialam zaczynajac od platyny, poprzez kurczakowy, az do pomaranczy, w koncu w miare mozliwosci wyrownalam ten kolor do ... hmmm... no wlasnie do czego? Jakis braz pomieszany z rudoscia... Teraz daje wlosom odpoczac, ale za jakis czas cche juz zrobic z nimi porzadek. Chce zejsc do jasnego brazu, a najlepiej do koloru typu whisky. Ale jak to zrobic??? Podobno musze nalozyc od gory kolor chlodny, a potem stopniowo az do konca cieply... jakich kolorow uzyc?? Czy jeszcze rozjasniac? Prosze poradzcie cos :)

Gość gość
Wydaje mis ie z epowinnas jeszcze rozjasnic wlosy a potem nalozyc farbe

Gość marczika
podłaczam sie up up up up

Gość gość
Ja zrobilam dzien po dniu domowa dekoloryzacje,polozylam farbe i z czarnych wlosow mam swoj wymarzony śliczny jasny miedziany kolor :) nigdy wiecej czarnej farby ;)

Gość gość
Powinnaś jeszcze rozjaśnić wlosy bo żadna farba nie złapie na takim kolorze jak masz . A próbowałaś ten rozjaśniacz w spraju z joanny ?

Gość amiaa
Tak, mam ten w sprayu z Joanny, ale szczezrze jak dla mnie efektów żadnych :( Myslalam jeszcze nad zrobieniem ombre farba z Loreal'a, a od gory nalozenia czegos chlodnego, ale nie wiem czy ten Loreal zlapie cokolwiek, czy tylko wydam 30 zl w bloto :(

Gość gość
Najlepiej jak byś zrobiła sombre rozjaśniaczem lub balejż

Gość gość
Sombre na długich włosach wygląda z***biście , sama niestety tego nie zrobisz . Nie mogę wkleić linku bo uznaje za spam .

Gość gość
Wpisz w wyszukiwarkę sombre i pooglądaj zdjęcia jak to fajnie wygląda na długich włosach .

ombre sombre- ale wymyslacie, ja na szczęście włosów w ogóle nie farbuję i nie mam problemu z tym zeby wpasowac sie w trendy ... a co najważniejsze dzięki temu są piękne i nie zniszczone, ale wiem że jestem wyjątkiem co raczej mnie cieszy

Gość amiaa
Kochane, postanowiłam ze naloze farbę Loreal jasny brąz on góry , a resztę zrobie ombre też z Loreala , trochę się boję ze nie wyjdzie ale raz się żyje! Co do tego sombre, czy to coś innego niż ombre?? ;) pierwsze słyszę, ale już sprawdzam ;)

Gość amiaa
Sombre... sprawdziłam - MEGA! Właśnie cos takiego mi się marzy! Ale sama w domu raczej nie dam rady :( do fryzjera nie idę bo zwyczajnie szkoda mi kasy, tym bardziej ze wszędzie mówią mi około 300 zl na moje włosy a wiadomo że na pierwszym razie się nie skończy ; ( a może któraś z Was robiła w domu to całe "sombre" ? ;)