Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy utrzymywać matkę?

Polecane posty

Gość gość

Moja matka nigdy nie pracowała, zawsze utrzymywali ją dziadkowie, wyszła za mąż za mojego ojca, rozeszli się, a on zmarł kilka lat póxniej. Gdy miałam 10 lat matka zostawiła mnie dziadkom i poszła do innego faceta, wiodła rozrywkowe życie, popijała, nie interesowała się mną. Potem zachorowała na nerwicę, dostała z MOPS-u stały zasiłek, mieszkanie wynajęła maleńkie, do którego dopłaca jej państwo. Ona żyje za 300 zł miesięcznie, duzo pali, nie pije, bo na zdrowiu podupadła. Cały czas papierosy i inne rzeczy undowali jej dziadkowie, bo za 300 zł to nie była w stanie przeżyć. Gdy ja rozpoczęłam pracę, dziadkowie wymagaja ode mnie, bym to ja utrzymywała matkę, bym to ja dawała jej na papierosy itp. matka jest nieodpowiedzialna, dziadkowie dali jej pieniądze, żeby opłaciła prąd, a ona sobie buty kupiła, po czym znowu przyszła i dziadkowie po raz kolejny jej musieli dać. W domu teraz ja jestem najgorsza, gdyż nie chcę matki utrzymywać, nie chcę dawać jej na te papierosy, na inne rzeczy, których potrzebuje. Dziadkowie ją tyle lat utrzymywali, mnie także, bo zostawiła mnie pod ich opieką i stanowili dla mnie rodzinę zastępczą. W oczach rodziny jestem więc chytrą, wredną osobą, która nie chce utrzymywać swojej matki, a to przeciez jest mój obowiązek. Ja zarabiam niewiele, chciałabym odkładać pieniądze na moje potrzeby- chcę zrobić prawo jazdy, w przyszłym roku kontynuować przerwane studia, ale jeżeli przyjdzie mi utrzymywać matkę, nie będzie mnie na to stać. Co zrobić w tej sytuacji?

Gość gość
Ja bym nie utrzymywał. Niech sama zarabia na siebie, szczególnie na papierosy.

Gość gość
współczuję ci sytuacji:-( a czemu matka nie chce np sprzątać u ludzi? dorobiła by troche do tych 300 zł które dostaje z mopsu.

Gość gość
Mozesz kupic jej cos do jedzenia ale kasy nie daj

Gość gość
no wlasnie kup jej cos do jedzenia ale kasy absolutnie nie dawaj.