Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rozstępy (juz blade )

Polecane posty

Gość gość

Czy znacie jakiś sposób lub środek którzy naprawdę pomoże na zabliznione juz blade rozstępy. Po ciąży mam ich dużo na bokach i na pupie. .używałam takie specjalniej olwiki która nie dużo pomogła. Bo rozstępy zrobiły się blade i teraz są to po prostu blizny .nie dość głębokie. Pomocy

Gość gość
1) częste peelingi, nawilżanie skóry 2) jedzenie galaretki, zdrowych olejów 3) dużo ruchu Nic z tych rzeczy starych rozstępów nie usunie, ale u mnie po ok roku widać dobre efekty.

Gość gość
Dobre efekty tzn? Są mniej głębokie tak?

Gość gość
Skóra wygląda zdrowiej, jest bardziej jednolita więc rozstępy też nie są tak widoczne. Galaretki delikatnie wpływają na budowę kolagenu więc łącząc je z zewnętrzną pielęgnacją dbasz o to, żeby nie zrobiły się nowe. Ale przede wszystkim ruch,******* jeszcze raz ruch! Skóra robi się bardziej elastyczna i na dobrą sprawę to chyba tylko dzięki temu stały się mniej wyczuwalne w dotyku. Ale to dopiero po długim czasie stosowania się do tej pielęgnacji zobaczysz efekty.

Gość gość
No okej wiec spróbować nie zaszkodzi. A taki kolagen w tabletkach chyba też coś pomoże? ?

Gość gość
Szczerze? wątpię w skuteczność takich rzeczy ;) bardziej pomogą Ci domowe galaretki, szczególnie te mięsne. Ale jak chcesz to spróbuj, może Ci to nie zaszkodzi.

Ja stosuj****ardzo często i od bardzo dawna peeling i to wiele rodzajów - żaden jeszcze mi nie pomógł podobnie jak kremiki i inne specyfiki. Widocznie mam taką skórę na którą to nie działa. Aczkolwiek na usuwanie blizn takich rozważam wybranie się do kosmetyczki albo jakiegoś centrum estetyki i może tam coś doradzą. Rozważam to miejsce: http://www.beauty.com.pl/pl/strona-glowna