Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PO potrafi coś innego czy tylko straszyć PISem?

Polecane posty

Gość gość

jw

Gość gość
POtrafi,PiS straszy sam z siebie

Gość gość
Źle to interpretujesz. Nie chodzi o straszenie tylko o ostrzezenie. Młodzi ludzie nie wiedza ze postawili na szalonego konia który chce zaprowadzic w Polsce dyktaturę z fasada demokracji na wzór Rosji czy Węgier. Wystarczy spojrzeć na polityków PiS. To są podwładni pana prezesa. To nie są samodzielni politycy. Nie maja własnego zdania, to jest dyktatura partyjna

Gość gość
Pis to religijna sekta

Gość gość
A w PO jest niby inaczej? Oni też nie mają własnego zdanie, tylko są podwładnymi MC Donalda. Dla jasności nie jestem za PiSem.

Gość gość
partia to partia i każda ma swojego lidera,kukizzzo też stanie się najpewniej "liderem" jakiejś formacji

Gość gość
ostrzeżenie ładnie nazwane przez PO :D

Gość gość
Budapeszt w Warszawie - Jestem, proszę państwa, głęboko przekonany, że przyjdzie taki dzień, kiedy nam się uda, że będziemy mieli w Warszawie Budapeszt - powiedział Kaczyński odnosząc się do przypadku węgierskiego premiera Viktora Orbana, który po ośmiu latach w opozycji przejął władzę.

Gość gość
Ja jestem nacjonalistą, więc dla mnie każda partia w sejmie, jest partią układu okrągłostołowego.

Gość gość
No wiesz, platforma PO na straszeniu PiSem zrobiła karierę i dorwała się do władzy, nic więcej nie potrafią. a właściwie potrafią idealnie korzystać z koryta, bogacą się i wzajemnie ułatwiają sobie branie kasy, nic więcej. A zwykłych ludzi mają głęboko gdzieś. Ale dość tego. My się PiSu nie boimy już Już nas nie przestraszą. Nie wmówią nam strachu przed PiSem, bo to Platformy trzeba się bać.

Gość gość
Dzieki PO balcerowicz,mazowiecki,suchocka itp.... Doprowadzono do rozgrabienia majatku narodowego i wielkiego zadluzanie polski! Tera PO i jego rzady toleruja bezkarnosc lekarzy gdzi dochodzi czesto do usmiercania dzieki leczeniu jakie mamy ;(

Gość gość
dobrze dziecino,idz już spać,bo jeszcze peło ci się przyśni w najczarniejszej godzinie nocy i trza bedzie egzorcyzmy odprawić

Gość gość
i co, pewnie byś wszystkich rozstrzelał za to, że w sumie bezkrwawo przemiany nastąpiły?

Gość gość
Współczesne liberalne demokracje zawiodły - ogłosił Orbán. Kryzys pokazał, że nie potrafią budować siły narodów, źle służą ich interesom, często je nawet negują. Nastaje czas demokracji nieliberalnych, a może "nawet niedemokracji" - kontynuował węgierski przywódca - czego dowodzą sukcesy Chin, Turcji czy Rosji. I oznajmił, że także Węgry odrzucają nieskuteczne "dogmaty Zachodu". Orbán, przywołując jako wzór nieliberalną demokrację, złożył - może bezwiednie - ukłon w stronę Kaczyńskiego. Taki właśnie ustrój przeciwny prawom jednostek oraz mniejszości chciał wprowadzić PiS za swoich rządów. Premier Węgier uświadamia, jak ma wyglądać skuteczniejsza odsłona takich dyktatorskich ambicji.

Gość gość
a ja myślałam, że młodzi chcą z Europą się integrować, a nie na krucjaty różańcowe biegać i żyć jak ojciec Tadeusz każe. Ale wiedzę, że się mylę. Coż, pożyjemy, zobaczymy...

Gość gość
W Turcji, Chinach, Rosji demokracja jest szczątkowa i to jest właśnie ustrój który wielbi Orban i do którego zmierza PiS. Przypomne tylko ze Franek juz skoczył w gore.

Gość gość
To przecież szef PiS sądził i wciąż sądzi, że wolność innych ludzi musi ustąpić temu, jak on definiuje interes narodowy. Polska w Unii Europejskiej? Tak, ale tylko na warunkach Kaczyńskiego, a kto oponuje, ten zapisuje Polskę do niemieckiego kondominium. Od pewnego czasu szef PiS uważa, że w interesie narodu leży uniemożliwianie legalnych aborcji, i wraz z Kościołem dąży do pełzającej zmiany ustawy antyaborcyjnej na jeszcze ostrzejszą. Tyle bowiem znaczy obrona prof. Chazana i deklaracje, że klauzula sumienia ma stać ponad prawem. Także niedawno Jarosław Kaczyński oświadczył, że za jego rządów skończy się finansowanie dzieł kultury, które podważają to, co on sam określa jako nienaruszalne tradycje. Orbán by przyklasnął.

Gość gość
A co robil wczesniej Kaczynski? Straszyl Komorowskim i PO. Niesiolowski jedna dobra rzecz powiedzial ostatnio. Traktujmy nowego prezydenta tak jak PiS traktowal Komorowskiego.

Gość gość
Kaczyńskiego i Orbána łączy też obsesja wrogów zagrażających ich jedynie słusznej polityce. Orbán w swoim wystąpieniu napiętnował jako agentów służących "zagranicznym interesom" te opozycyjne wobec niego organizacje obywatelskie, które otrzymują fundusze spoza Węgier, choćby z Unii. To samo robi w Rosji Putin. A i szefowi PiS bliska jest myśl, że jego przeciwnicy nie służą Polsce, lecz wysługują się obcym interesom, co obejmuje także niezależne media.

Gość gość
gość 21.41 42 46-dobrze prawisz

Gość Mlody 21 lat
W d***e mam europe i ta lewacka zgnila holote ktorej we lbie tylko kopulacja zarcie i konsumpcja

Gość gość
Pan Kaczyński w TV Republika powiedział, że nie śpi juz trzecia noc, bo świętuje zwyciestwo :(

Gość gość
Póki co to PiS skręciło na lewo i rozdaje socjal a ja wole kapitalizm

Gość gość
jakby Kaczyński miał babę zamiast kota to może by mu tak nie odbiło/

Gość gość
W d***e mam europe i ta lewacka zgnila holote ktorej we lbie tylko kopulacja zarcie i konsumpcja ... Rozumiem, że żadna cię nie chce :D A czego nie masz w d***e???

Gość gość
dewolaja z kaczki

Gość gość
Chyba by mi w gardle stanelo ;-)

Gość gość
Jesli chodzi o Niesiolowskiego, to niech lepiej siedzi cicho. Nienawidzi PiSu, bo PiS go nie przyjąl do swoich szeregów swego czasu. Niesiolowskiego lustracja byla jakas taka...szemrana. Dlatego Niesiolowski tak pluje na PiS.

Gość gość
PiS pluje na każdego kto nie jest z PiSu,nie jest za PiSem,nie udziela się w kosciele,nie potępia" zbrodni smoleńskiej"