Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto z was pije lub pił olej lniany ??gdzie najlepiej kupic by byl nieutleniony ?

Polecane posty

Gość gość

kto z was pije lub pił olej lniany ??gdzie najlepiej kupic by byl nieutleniony ?

Gość gość
z biedronki jest beztlenowy. wszędzie indziej jest tlenowany

Gość gość
tylko budwigowy

Gość gość
Wypróbowałam różne oleje lniane, wszystkie miały dziwny, nieprzyjemny smak. Myślałam, że olej lniany po prostu ma taki specyficzny smak. Teraz już wiem, że bardzo dużo zależy od tego jak jest tłoczony. A powinno się go tłoczyć w niskiej temperaturze i wtedy nie ma potrzeby dodawania konserwantów. Taki olej ma pyszny orzechowy smak i piękny złoty kolor. Polecam olej lniany z Olvity, kupuje tutaj http://www.ziolavita.pl/olej-lniany-do-diety-dr-budwig-250ml-olvita-p1365.html

Gość gość
Kupilam 3 razy. Pierwszy w sklepie, poszedł do surówek, drugi tloczony na zimno w sklepie w kąciku ze zdrową źywnością, ale nie dał się przełknąć, bo taki był cierpki, gorzki i niedobry, źe wylałam go do zlewu. Teraz kupiłam nowy budwigowy wlaśnie z Ol Vity, dziś go otwieram, bo mam wszystko przygotowane do robienia mikstury z chili. Dam znać, czy dobry.

Gość gość
Ten z biedronki jest b dobry, produkuje go dobra firma poczytajcie w necie. Wypilam jedna butelke systematycznie kupilam druga i teraz dodaje tylko do salatek

Gość gośćula
ja kupiłam w biedrze ,wet zalecił psu na trawienie ,był 200 ml za 9,90 ,napaliłam sie jak łysy na lokówkę,po czym okazało sie że olej lniany MUSI BYĆ PRZECHOWYWANY W LODÓWCE ,a ten z biedry leżał na półkach. Nie wiem na ile pomógł ,na ile placebo ,zapach nie za fajny ,ale do olejowania sierści i włosów ok.

Gość gość
w mojej biedronce tez leży na półce :o właśnie przeczytałam jak powinien być przechowywany i się wkurzyłam na tą ignorancję.

Gość gość
Po otwarciu przechowywac w lodówce

Gość gość
Ja kupuje w aptece firmy oleofarm. W aptece przechowywany jest w lodówce i tylko taki jest pełnowartościowy.Tłoczony na zimno oczywiście!

Gość gośćula
18.44 ile płacisz i jaka pojemność?