Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktoras byla w szpitalu w ciazy z powodu

Polecane posty

Gość gość
Lekarka uznala ze szpital i na kilka dni. Stresuje sie bo nie wiem czego sie spodziewać. Kwas foliowy biore od listopada2014( przed zajsciem w ciaze i codziennie)

Gość gość
może być za mało i może być brak albo złe wchłanianie b12, wskazuje na to wynik mcv co prawda jeszcze nie anemia megaloblastyczna, ale przy niedoborze zelaza mcv jest ponizej normy, czyli zapewne u ciebie w wynikach 80

Gość gość
ale nie stresuj się, wyrównają poziomy, albo podrównają i tyle nie ma się co denerwować

Gość gość
No mcv mam 92.5... juz tam nie wiem co zrobic z tym. . Zadne leki nie dzialaja. A dieta - duzo miesa,, buraczki, duzo warzyw i tez szpinak w tym.. owoce. Urozmaicone i w miare zdrowo..

Gość gość
Ok :) no od pon bede w szpitalu. Juz mniejszego stresa mam.. moja znajoma mi opowiadala ze moge miec transfuzje krwi itd... i mnie troche nastraszyla tym.. :/

Gość gość
niekoniecznie od razu transfuzje, myśle, ze najpierw szczegółowe badania, potem jeszcze leki o obserwacja daj znac jak poszło i co się okazało

Gość gość
i jeszcze jedno szpinak zabroniony ma dużo szczawianów które wytracają żelazo

Gość gość
A mi doradzali ze szpinak mam jesc... oO chyba sb z p. Dr pogadac musze.. ok. Dam znac :) dzieki za pomoc

Gość gość
autorko miałaś się odezwać? jak zdrowie?

Gość gość
Aby zelazo dobrze sie wchlanialo dobrze jest przyjmowac wit.c :) warzywa ktore maja szczawiany typu szpinak rabarbar moga byc spozywane ale sporadycznie. Dobrze jest jesc duzo natki pietruszki buraczkow :) mi akurat to najbardziej pomagalo gdzie tardyferon na mnie rowniez nie dzialal powodowal jedynie zaparcia. Pod koniec ciazy udalo mi sie hemoglobine unormowac calkowicie :) niestety wraz z pierwsza miesiaczka po porodzie a dokladniej 7 mies po, problem z anemia powrocil . Teraz niestety dieta na mnoe nie dziala wiec przyjmuje hela ferr forte i witamine c i powolutku wszystko wraca do normy.. takze spokojnie kochana mam nadzieje ze i Tobie rowniez uda sie wszystko przywrocic do normy. Odezwij sie jak Twoje wyniki pozdrawiam