Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przeprowadzka i jak te graty popakować tyle tego jest!

Polecane posty

Gość gość

w połowie czerwca wreszcie wyprowadzamy się na swoje,mam do spakowania siebie ,męża,i trójke dzieci. Kupiłam już wory 100 litrowe i spakowałam część rzeczy meża i swoich,tzn ciuchów,a co z garami,talerzami ,kubkami,pamiatkami? Przeprowadzał sie ktos z was ostatnio? jakieś rady?

Gość gość
kup na allegro kartonowe pudła

Gość dress code
o rety ale z Ciebie ciamajda,sorry :P pierwszy z brzegu przykład ,kupujesz takie pudła i pakujesz twojeopakowania.pl ,rety XXI wiek a takie problemy,poza tym są firmy które kompleksowo zajmują się przeprowadzka od A do Z .

Gość dress code
sory nie wkleiło sie twojeopakowania.pl tu masz takie podzielne kartony

Gość gość
Słuchaj ni tępa spamerko . Teraz każda szanująca się firma od przeprowadzek daje kartony gratis.

Gość gość
nie przeprowadzam się z firma ,nie stać mnie,mąż pożycza mercedesa sprintera i tam musimy zapakować meble,reszte do kombiaka

Gość dress code
sama jesteś tepa,człowiek chce pomóc a ty z morda od razu wyskakujesz. Jak masz mało kasy to pomysl by zapłacic osiedlowym chłopakom po 0,7 za wniesienie mebli do auta :) Ja tak zrobiłam jak zamawiałam narożnik,wnosił mój facet i dwóch młodzieńców z osiedla,koszt 0,7 soplicy, bo tragarz liczy sobie 30 /osoba

Gość gość
Jak chcesz pudła po taniości to poproś w sklepie parę dni wcześniej. Na pewno ci odłożą a spamerek nie czytaj.

Gość gość
Tylko i wylacznie w kartony .my zbieralismy po bananach SA bardzo wytrzymale wlasnie NP. na rzeczy kuchenne.miesiac wczesniej zaczelam powoli pakowac .Byla zima wiec zaczelam pakowac od letnich rzeczy i zaczelismy ustawiac w jednym pokoju wzdluz jednej sciany.duzo przesortowalam ,powyrzucalam i posprzedawalam .popytalam kto chce rzeczy ktorych my nie potrzebujemy.dzieki temu ze wszystko bylo w kartonach poszlo bardzo szybko w nowym mieszkaniu tez ustawialismy kartony ( wszystkie podpisane) wzdluz jednej sciany w jednym pokoju ,a w innych bylo miejsce na skladanie mebli.worki SA nie wygodne rwa sie i nie mozna ich ustawiac na sobie tak jak kartony az do sufitu

Gość gość
ja kupiłam kartony takiej samej wielkości,żeby lepiej się je stawiało jeden na drugi. Każdy opisywałam. Ważne by pakować ciężkie na dół i dodawać lekkie, żeby mężowi twojemu nie strzeliło w plecach:P

Gość gość
Nie wszystkie firmy są drogie, przed porwaniem się na samodzielną przeprowadzkę warto sprawdzić kilka ofert. Też myślałam, że nie stać mnie na firmę do przeprowadzek ale trafiłam na przeprowadzki-fus.pl i byłam mile zaskoczona. A przy okazji zamiast straconego na przeprowadzkę dnia, mogłam zająć się innymi rzeczami.

Gość gość
Kartony najlepsze, czasem można wziąć z marketów za darmo. Ladujesz w te pudła i piszesz na nich co jest w środku, żeby po przewiezieniu ich łatwiej ogarnąć. Jeśli byś jednak zdecydowała się korzystać z firmy, która przewiezie te rzeczy to przede wszystkim na pudlach, w których będzie szkło, napisz ze to szkło, żeby uważali i nie zniszczyli jak będą ladowac. Ciuchy możesz do tych worków wrzucić, które już kupiłaś.

Gość gość
ja korzystałam już dwa razy z firmy oferującej przeprowadzki FUS. Znajdziecie kontakt na stronie przeprowadzki-fus.pl - polecam, super firma!

Gość gość
Jak ja przeprowadzałam sie z jednego mieszkania do drugiego to wypożyczyliśmy przyczepkę, taką większą (http://erka.gdansk.pl/) i przewieźliśmy wszystko na dwa razy.

Gość kaskapery
no koniecznie w pudla, a firma FUS z Lublina daje też takie wielkie skrzynie - mega wygodne rozwiązanie, jak sie przeprowadzalismy to własnie w skrzyniach wszystko mielismy, jakby ktos szukal to polecam przeprowadzki-fus.pl

Gość cestgeniale
no bez przesady, kto kupuje pudła, dobra firma do przeprowadzki ma swoje kartony i skrzynie do pakowania o pojemnosci mega duzej - tak bylo jak przeprowadzalismy sie z firma przeprowadzki-fus.pl - rewelacyjnie ogarnęli cała sprawę, szybko i bez uszkodzeń