Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Które studia lepsze? Pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość gość

Zarządzanie zasobami ludzkimi czy zarządzanie kadrami i doradztwo zawodowe? Czy to nie jest bardzo podobne i czy nie daje tych samych uprawnień?

Gość gość
Architekture

Gość gość
to drugie uzupełnia to pierwsze. pierwsze odnosi się do kadr i doradztwa, drugie do logistyki przedsiębiorstwa. kierownik w przedsiębiorstwie bierze lub może brać udział w zatrudnieniu. dział kadr jest odpowiedzialny za prawne aspekty zatrudnienia, wypłaty itp. doradztwo odnosi się do pośrednictwa lub do wyboru odpowiedniego działu w przedsiębiorstwie.

Gość gość
Rozumiem, ale mogę wybrać tylko jedne. Które dadzą mi większe perspektywy na rynku pracy?

Gość gość
nie znam takich prognoz. myślę, że to pierwsze odnosi się do "ciepłej posady" (którą najpierw trzeba zdobyć i utrzymać), drugie do perspektywy awansu, na co trzeba sobie zapracować - to jednak ogólnie brzmiący kierunek, już na zawodowym starcie określający dążenie do kierownictwa. jest to jednak trochę ni w pięć, ni w dziewięć, bo zaczynasz od zera, a w cv uwzględniasz wykształcenie kierownicze. ;) myślę, że to pierwsze określa zajęcie a drugie może być jako uzupełnienie wykształcenia zawodowego. oprócz tego, dyplom nie daje uprawnień, tylko wykształcenie.

Też jestem za pierwszą specjalnością, sama teraz wybieram się na Zarządzanie zasobami ludzkimi, ale na podyplomówkę na UTH Chodkowskiej w Warszawie - http://www.uth.edu.pl/oferta-studiow/podyplomowe/zarzadzanie-zasobami-ludzkimi Na tej samej uczelni byłam kilka lat temu na studiach licencjackich, a później magisterskich, dlatego jest "sprawdzona", więc nie chciałam wybierać niczego innego ;) A gdyby ktoś z Was nadal szukał uczelni w której trwa rekrutacja, to z tego co wiem u nas można jeszcze się zapisać - nie tylko na podyplomówkę, ale i na studia I i II stopnia ;)