Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wypada w restauracji jeść sushi palcami?

Polecane posty

Gość gość

Jeśli to dość eleganckie i drogie miejsce? Bo facet mnie tam zaprasza, a ja nie umiem jeśc pałeczkami... Sushi jadłam nieraz ,ale zamawiałam je z dostawą do domu i wtedy jadłam palcami na luzie, a w restauracji?

Gość gość
W Japonii je się sushi albo palcami albo pałeczkami i dopuszczalne są dwie formy, teoretycznie obsługe restauracji powinna o tym wiedzieć, ale niektorzy są zacofani i nie wiedza,tak jak Twoj facet moze nie wiedziec, wiec lepiej jakbyś sprobowała jesc paleczkami

Gość gość
Zreszta to żaden wstyd, że nie potrafisz nimi jeść, najlepiej zapytaj się partnera jak trzymac pałeczki, przy tym tez można sie posmiać i pozartowac, a to nie jest trudne jak już CI pokaze jak

Bez problemu można jeść palcami. Dopuszczalne są dwie formy . Sama wolę jeśc pałeczkami bo nie lubię brudzić rąk ale jeśli będziesz jadła palcami nic sie nie stanie. Baa... większość Azjatów jakich widzę w restauracjach sushi ( a lubimy sobie z mężem raz na tydzień, dwa wyskoczyć) je palcami.

Gość gość
Z jednej strony jest to dopuszczalne, a z drugiej jeślito randka z facetem lepiej jedz pałeczkami, bedzie bardziej elegancko :)

No właśnie. W naszej kulturze jedzenie palcami jest passe :classic_cool:

Gość gość
Jak dla mnie nie ma z tym problemu. Od czasu do czasu ze znajomymi chodzimy na sushi do restauracji http://www.kanpai.com.pl/ w Warszawie i część z nas jada palcami, a część pałeczkami. Nie widzę żadnego problemu

Gość gość
po prostu bądź sobą

Gość gość
Kup pałeczki i poćwicz na sałatce, zawsze lepiej umieć :)

Gość Karina

Też kiedyś miałam z tym problem ale ze względu na to, że sushi bardzo mi posmakowało stałam się stałą klientką Sushi Wesoła i nauczyłam się jeść pałeczkami.