Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

temella

Zamawialiście kiedyś coś z Chin

Polecane posty

Weszłam sobie na jeden z portali oferujących rzeczy z Chin i wiele z nich wygląda fajnie. Zastanawiam się czy sobie nie zamówić takiej jednej sukienki z ciekawości ( 40 zł razem z przesyłką.....). Czy ktoś z Was zamawiał?

Gość gość
Zamawialam bluzki i marynarke. Jakos byla dobra, ale trzeba uwazac, bo tam jest inna numeracja i czesto rekawy sa za krotkie. Wiec jak nie jestes pewna to dokladnie spytaj sie o wymiary!

Gość gość
Ja się zastanawiam nad zakupem kurtki, ale termin przesyłki to do 60 dni.

Domyślam sie,ze Chinki są jednak mniejsze ;) Wymiary są podane na stronie Jeśli wszystko wymierzę to powinno być ok? A i czy jakosć jest porównywalna z tymi tanimi ubraniami na allegro czy jednak lepsza? Bo z allegro nie byłam zadowolona.Raz zamówiłam sobie sukienkę i była kiepska ;/

Gość gość
a jaka to strona ? :)

Gość gość
Kiepska strona alexpres

Gość gość
dziekuje :)

Gość gość
Ciekawią mnie te chinskie telefony, bo ceny są naprawdę ok

Gość gość
Wymiary są podane,ale i tak musisz je przeliczać na europejskie. U nas centymetr ma 10 mm, u nich 9.

Gość gość
Aliexpress nie ma najlepszej opinii. Było i jest wiele zażaleń na sprzedających. Najlepszą opcją jest kupowanie od sprzedawcy który ma najlepszą opinię. Polecam eBay bo tam sprzedawcy muszą być zarejestrowani. Cokolwiek kupisz, poproś żeby na przesyłce zaznaczono że jest prezentem to ominą cię opłaty celne i inne podatki. Ja kupuję od lat ale na eBay i zawsze byłam zadowolona.

Gość gość
Kupiłam ostatnio bluzkę. Wymiary się nie zgadzały, zamówiłam rozmiar 44 a na 40 jest przyciasny, no i wygląd inny niż za zdjęciu. Aha i nie polecam płacić przelewem ani kartą bez specjalnego ubezpieczenia, bo możesz zostać bez grosza na koncie.

Gość gość
mój chłopak kupił telefon od sprzedającego z super opinią, niestety popsuł mu się ( tel za blisko 300$ , więc nie żaden szmelc) odesłal na gwarancję, nie dość , że płacił za wysyłkę, to oni żądali jeszcze 30$ na wysyłkę zwrotną, mało tego, chociaż telefon częściowo naprawili to...nie działa mu wibracja! zepsuli coś w tym, napisał do nich, a oni już nie odpisywali, więc spory problem

Gość gość
na ali nacięłam się kilka razy, kupiłam sukienki, miały dobre opinie, sprzedawca też miał sporo tych klejnotów czy koron (czyli super dużo dobrych opinii) i co? przyszły takie, że żal patrzeć :/ przezroczyste jak koszulki nocne, krótkie jak tshirt ( a zamawiałam L i XL mimo, że noszę w PL S i M )

Gość gość
gość dziś na ali nacięłam się kilka razy, kupiłam sukienki, miały dobre opinie, sprzedawca też miał sporo tych klejnotów czy koron (czyli super dużo dobrych opinii) X Nie chodzi o korony czy klejnoty, trzeba pogrzebać i poczytać opinie. Wspomniałam że jest masę zażaleń na sprzedających ale żeby być fair, są też sprzedawcy którzy są w porządku. Zależy co kupujesz.

Gość gość
Tak, głównie z aliexpress ale polecam tą stronę http://kupzchin.pl/ zasady sa te same, z tym że ceny są przeliczone a nazwy po polsku. Po prostu polski aliexpress :)