Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biust 75A

Polecane posty

Gość gość

Jak żyć z tak małym biustem ? Dzisiaj poszłam kupić biustonosz i te które mi się podobały były tylko w rozmiarach B,C,D. Znalazłam dwa fajne. Niby mam fajne jędrne cycki, ale ona normalnie mieszczą się w dłoni.

Gość gość
pokaz fotke

Gość gość
Poka tzytze,to ocenim

Gość gość
Przed zajściem w ciąże też taki miałam. Kupić fajny biustonosz nie było łatwo i miałam straszne kompleksy. Mój mąż mi pomógł z nich częściowo wyjść

Gość gość
Narzeczony nigdy nie mówił nic złego o moich piersiach, ale mam mega kompleksy. Wszystkie staniki które są w rozmiarach A są zwyczajne. A ja na takie nie mam ochoty.

Gość gość
Ty nie masz biustu to jak możesz mieć fajne jędrne cycki. Nie jeden facet ma większe.

Gość gość
Ile masz pod biustem? Wygląda mi to na źle dobrany biustonosz. Nie widuje się takiego bezcyckowia u osób z dość dużym obwodem pod biustem.

Gość gość
Dokładnie, sama noszę rozmiar ubrań 38 a noszę stanik 65F/G, nie jestem żadną chudziną a biust nie jest wcale duży.

Gość gość
Pod biustem mam 75 cm obwodu. Ja noszę ubrania w rozmiarze S lub XS.

Gość gość
B jest na mnie luźne, a w F czy G to pewnie był się utopila.

Gość gość
Jak masz 75A to powinnas nosic staniki 70B! Bra fitting sie klania. Ja tez mam taki i ciuchy tez XS-S, ale ja swoj lubie i nigdy nie chcialam miec wiekszego, bo cycki sa niewygodne. Kompleksow z tego powodu nigdy nie mialam.

Gość gość
A gdzie kupic taki stanik 65 e ?

Gość gość
Skoro pod biustem masz 75 cm to staniki powinnaś mieć z obwodem 70. I wtedy np. na 89 cm w biuście wychodzi 70D, i w niczym się nie "utopisz" bo jak widać np. tu to jest malutki biust: http://balkonetka.pl/katalog/size/70D Albo i mniejszy obwód i większą miskę (czyli właśnie 65E np.), bo staniki 75 i ubrania XS nijak do siebie nie pasują (75 noszę ja, mając pod biustem 79 cm i nosząc ciuchy 38-40). Poszukaj sobie sklepów z brafittingiem w swojej okolicy na stronie Stanikowa Mapa, poczytaj forum Lobby Biuściastych, blog "Na ostatnią Haftkę" (ze wskazaniem na wpis " Pierwsza metamorfoza"), zainteresuj się firmami Ewa Michalak, Onlyher, Audelle, Change, Affinitas...

Gość gość
moje też się mieszczą w dłoni (i to z łatwością), a noszę 65d, więc popieram wpisy wyżej: zweryfikuj rozmiar stanika; biustu to nie powiększy, ale jego wygląd zmieni jak najbardziej :)

Gość gość
Ja po ciazy mam biust A minus i idę na powiększanie piersi

Gość gość
Ja mam 73cm pod biustem i noszę 65, w biuście 89cm i mam miseczkę F, 70 już nawet nie przymierzam.

Gość gggooość
Ja mam pod biustem 64 a w biuscie 82 i nosze staniki 70A bo nie mogę znaleźć żadnego stanika 65, a przynajmniej nie wiem gdzie mogę je kupić i jaki rozmiar. Mam bardzo małe piersi i ich wręcz nie cierpię

Gość gość
Poszukaj w Internecie. I na pewno nie miseczki A.

Gość gość
moja córka ma 67cm pod biustem i w biuście 82cm nosi 65C, bo nie ma 60 pod biustem

Gość gość
Jakie 70D?! Oszalalas? B to jest max. przy rozmiarze A. To dziala tak, ze obwod bierzesz o 1 rozm. mniejszy, a miseczke, o 1 rozm. wieksza! Nie o 3 rozmiary!

Gość gość
Ja mam w normalnym usztywnianym staniku A, ale w push-upach juz B, bo w push-upie moje A wygladaja jak scisniete poslady na tylku. Czyli przy rozmiarze 75, zwykle staniki kupuje 70B, a push-upy 70C.

Gość gość
normalne 70D, zajrzyj sobie do tabelki jaka miseczka jest przy obwodzie 70 na 89-90 w biuśćie; o miseczkę zmienia się potem, jak się ma już dobrze dobrany podstawowy rozmiar, i np. w elastyczniejszym staniku potrzebuje mniejszego obwodu, wtedy osoba nosząca 70D sięgnie po 65E; A jak obwód potrzebny większy to po 75C. Tak to działa.

Gość gość
Co ty gadasz? :) Jak sie ma 89/90 w biuscie to sie nie ma miseczki A tylko juz prawie B. Ja mam A i nie mam nawet 88, a w 70D to mi 2 dlonie wchodza razem z cyckami! Za duze miski, to prosta droga to obwislych cyckow do pasa w dojrzalym wieku. 70C to jest max i tylko w push-upach. Bron Boze D! Stanik w obwodzie sie predko r oo zciaga, a miska zawsze zistaje duza. W efekcie cycki ci wisza pod wlasnym ciezarem, bo nie sa podtrzymywane. Miska powinna przylegac, a nie okalac luzem.

Gość gość
Dodam, ze tak ja jak i autorka mamy obwod 75, a nie 70. 70 nosze tylko dlatego, ze sie rozciaga i wtedy biore miske wieksza o 1.

Gość gość
O czym ty kobieto piszesz? Nie ma czegoś takiego jak "miseczka A" czy "miseczka B"! Sama litera NIC nie znaczy. 80A to miska sporo pojemniejsza od np. 65C! A skoro ty masz mniej niż 88 cm w biuście to oczywiste, że 70D jest na ciebie za duże, przecież napisałam, że to na kogoś, kto ma w biuście 89-90 cm! Proszę, tabele jak nie umiesz sobie policzyć: https://spreadsheets.google.com/pub?key=0Aueflw6frAwBcHhwaTZzekpFR2piOC1yLWFFS2s5SHc&gid=31

Gość gość
Ale my piszemy o autorce, ktora ma normalnue 75A, a ty jej wyjezdzasz z teoriami ba temat 70D. Jak to sie ma do tematu? Ona nie podala wymiaru miski w cm, tylko napisala, ze A, wiec skoro tak to prosta matenatyka sugeruje, zeprzy obw. 75, moze miec nie wiecej niz ja. Po co piszesz niema temat? Kazdy wie o tych tabelach, a rzecztwistosc wyglada tak, ze kazdy w roznych fasonach stanika i riznych markach twoj biust uklada sie inaczej. Bez mierzenia w sklepie te tabele mozna sobie w #!* wsadzic.

Gość gość
Jak autorka ma rozmiar źle dobrany to on nic nie oznacza, nie raczyła podać wymiarów. A poza tym zwracam uwagę, że 70D było tam podane jako PRZYKŁAD (właśnie dlatego, że autorka nie napisała, ile ma w biuście), żeby pokazać jak się liczy i że to wcale nei jest rozmiar na duży biust.

Gość gość
Dla przypomnienia cytuje twoj post: "Skoro pod biustem masz 75 cm to staniki powinnaś mieć z obwodem 70. I wtedy np. na 89 cm w biuście wychodzi 70D, i w niczym się nie "utopisz"" To co piszesz nie ma totalnie sensu i caly czas to podkreslam. Zaloz okulary i przestudiuj ta swoja tabele raz jeszcze, bo raczej nie umiesz sie nia poslugiwac. Laska ma 75A, nie wiecej. Stanik moze nosic 70B, gora 70C w niektorych modelach. W D bedzie miala dojki.

Gość gość
Napisala ile ma w obwodzie i nie odkrecaj kota ogonem. Wychodzi na to, zesama nie ogarniasz tabel, ktore wklejasz.

Gość gość
Mały biust to nie choroba