Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oszczerstwa ex zony mojego brata co zrobic

Polecane posty

Gość gość

Mój starszy brat rozwiódł się z żoną po 25 latach małżeństwa i związał się z nową, znacznie młodszą od ex żony kobietą. Z zoną rozwód przebiegł spokojnie, kulturalnie, zgodnie podzielili się majątkiem ( mieli jedno dorosłe dziecko mieszkające na stałe w Kanadzie). Jazda zaczęła się po pól roku od rozwodu, gdy najpierw do niego i do jego nowej kobiety zaczęły przychodzić ohydne anonimy,w którym były same oszczerstwa, skandaliczne obelgi i pomałżeńskie żale. To przychodziło pocztą zwykłą, wysyłaną z miasta oddalonego od naszego ok. 200 km ( była zona stamtąd pochodzi i ma tam całą rodzinę). Potem takie same listy o podobnej treści zaczęła dostawać nasza mama, drugi brat i koledzy z pracy brata. Wszystkie wysyłane pocztą z tamtego miasta, jeden z naszego. Dla nas było to oczywiste, ze to robota ex żony ( bo kto innym miałby motyw). Gdy brat usiłował z nia na ten temat porozmawiać- ona wyparła się wszystkiego, zrobiła wręcz awanturę, winę zwaliła na naszą rodzinę ( np krzyczała, że te listy to niby piszę ja , albo nasza mama i jeździmy PKS-em 200 km, aby je wysłaća ją wrabiamy i groziła CBŚ i ABW itp). Brat po ostatnim nasileniu chce sprawe zgłosić do organa ścigania: mam takie pytania. 1. Czy jeżeli sa to listy takie na papierze to czy jest sposób, aby jej to udowodnić? Czy możliwe jest pobranie odcisków palców, monitoringu koło urzędów pocztowych z których były wysyłane? 2. Czy policja weźmie pod uwagę motyw i powód takiego pisania ( porzucona dla młodszej żona)? 3. Jak my możemy oczyścic się z absurdalnych zarzutów, że sami nękamy naszego brata a robimy to bo się na niej mscimy i chcemy ją wrobić? Bo w naszej rodzinie stosunki też się popsuły przez to. Dodam, że ex zona nigdy nie nalezała do wariatek, jest nauczycielką polskiego, osobą szanowaną i cenionym pedagogiem. Nikt znas nie spodziewał się po niej takich jazd po rozwodzie..

Gość gość
I kto ma placic za te twoje gierki? Wiesz ile kosztuja takie monitporingi i odciski palcow?Sama sobie zrob monitoring i sama za to plac jak zyc w zgodzie z innymi nie potrafisz.

Gość melicja4567
1. Moze byc ciezko, ze wzgledu na to ze list moze wyslac kazdy a same oskarzenia nie bardzo pomagaja. A co do odciskow to musi zostac cos zrobione zeby takie cos zrobic. Musi byc jakis nakaz. A obekrzec monitoring moze policja chyba ze masz znajomosci 2. Mysle ze to dobry powod 3. Tutaj radzilabym skorzystac z porady prawnika. Jesli bedziecie wszystko zalatwiac na wlasna reke to nwm czy to bedzie dobry pomysl