Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kisaragi

Czy pokochałbyś ją ?

Polecane posty

Napadła mnie myśl do facetów: Gdybyś spotkał cudowną dziewczynę o naturalnej urodzie, która by Tobie się naprawdę spodobała i byście się dogadywali itp. ale np. była by chora na hpv,czy mimo to byś chciał z nią chodzić i ułożyć sobie z nią dalsze życie ? Oczywiście chodzi mi o poważny związek. I tak wgl. to jak byś o niej myślał ? :D Dziwne pytanie wiem, ale ciekawość mnie zżera. Mój kolega to ma i całkowicie inaczej myśli o dziewczynach z tą chorobą. A Ty jako zdrowy mężczyzna co byś o takiej dziewczynie pomyślał ? :3 Proszę o szczere odpowiedzi :D

Gość gość
Przecież hpv jest zarażone około 80% populacji.

Gościu, jest tyle % ale u mniejszej ilości się to objawia ;p kobiety mają gorzej z tego co sie wyczytałam, u mężczyzn przebiega prawie bezobjawowo ale i są przypadki gdzie ukazuje się to w pełni :P

Gość gość
tak szczerze to co to jest hpv?

Gość gość84
hpv to akurat żaden problem. Ale co w przypadku gorszych chorób: hcv,hiv itp. Tu problem jest taki, że oprócz groźby zarażenia podczas codziennych czynności (łatwo jest się zranić np w kuchni), dochodzi jeszcze wykluczenie seksu i praktycznie całej "fizyczności" w takim związku. A to MOŻE być problem.

No ale hpv przenoszone jest drogą płciową podczas seksu, nawet jak ma się prezerwatywy to z 70% bezpieczeństwa a 30% na zarażenie ;> ? Do Gościa co nie wie co to hpv - hpv jest to wirus brodawek płciowych, to taki sam wirus jak ktoś ma kurzajki na rękach czy nogach tyle że pojawia się w miejscu intymnym. U kobiet w skrajnych przypadkach prowadzi do raka szyjki macicy (jeżeli mężczyzna wprowadził swe prącie a był chory do wnętrza kobiety :DXD to jest duży % na raka) Gość84 - ale przy hpv nie trzeba wykluczać? Nie bałbyś się że kobieta Ciebie zarazi czy coś ?

Gość gość84
ale mi akurat hpv w życiu by za bardzo nie przeszkadzało. Gorzej jej.