Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZAPARCIA pomocy

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że jest sporo wątków na temat zaparć u niemowląt. Część rad wykorzystałam i nie działają. Dziecko ma 3 miesiące jest na piersi. Zmiana diety u mnie nie pomaga. Ograniczyłam mięso, nie jem smażonego, staram się sporo pić. Dziecku daje krople espumisan, ale one są raczej na kolki. Próbowałam przepajać dziecko wodą nie skutkuje. Masaż brzuszka, ciepła kąpiel nie działa. Pediatra powiedział, że trzeba przeczekać. Dziecko robi rzadkie kupki, ale widać, że cierpi i nie może się wypróżnić. Podaje też herbatkę koperkową nie działa. Może jest jeszcze coś co nie robię a pomoże? Z góry dzięki za rady.

Gość gość
ja używam czopków

Gość gość
Przeszły same koło 4 miesiąca. Potem zaczęły pojawiać się ale to już było spowodowane włączaniem innych produktów do diety.

Gość gość
Gosciu 17.22 czopki to się uzywa ale doraznie. A autorka napisala, ze lekarz stwierdzil, ze to nie sa zaparcia. Może dziecko po prostu robi rzadziej i nie ma problemu.

Gość Kaoli32
Mój dopiero teraz ma zaparcia jak skończył 6 miesiąc. Też myślę, że jest to przez rozszerzanie diety. Od dwóch dnie podaję dicopeg junior. Zastanawiam się czy może to kaszka ryżowa czasem nie zapiera synka. Mniej jej będę dodawała do mleka.