Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patczi

Problemy po antybiotyku

Polecane posty

Gość Patczi

Witam, mam problem i potrzebuję rady, po kuracji antybiotykiem Amoksiklav, zaczęły miec mnie wargi sromowe mniejsze i pochwa, do tego doszło swędzenie tych miejsc i zaczerwienienie. Jak miałam kilka miesięcy miałam taki sam problem po antybiotyku. Zamierzam kupić lek Lacibios Femina, czytałam że jest skuteczny na te przypadki. Dodam że mam 16 lat. A moje pytanie brzmi, czy to mi pomoże?

Dop - a nie wiesz może w jakim tempie i po ilu miej więcej to ustąpi?

Gość gość
No przydałaby się wizyta u ginekologa. Następnym razem poproś od razu lekarza przepisują ego antybiotyk o globulki na grzybicę pochwy. Ja bym radziła wewnętrznie probiotyk ginekologiczny, a zewnętrznie podmywanie naparem vagosan i maść clotrimazolum.

Gość agula8
no nie wiem własnie czy probiotyk dopochwowy nie byłby w tym przypadku lepszy, spróbuj sobie stosować invag. A na przyszłość od razu z antybiotykiem trzeba brać antybiotyki, żeby nie dopuścić do rozwoju grzybicy.Miejscowo powinien też pomóc krem clotrimazolum.

Gość Migea
Po kuracji antybiotykiem masz wyjałowiona mikroflorę pochwy, w której dość szybko mogą sie namnożyć chorobotwórcze bakterie. Dlatego tak ważne jest jej odbudowanie. Ja stosuje zawsze Lactovaginal, bo działa szybko, przez co jest jeszcze bardziej skuteczny.

Gość gość
dlaczego nie brałaś czegoś osłonowo,probiotyk trzeba łykać

Gość mam  ma
no właśnie nie każdy jest taki uświadomiony, a nie każdy lekarz mówi o tym że przy antybiotyku powinno się łykać provag albo jakiś dopochwowy. Mówią żeby pić więcej jogurtów i tyle...a to po pierwsze nie starcza, po drugie nie chroni miejsc intymnych-jak już to jelita..